Mokslas

Naujienos

Studento atradimai: unikalios naujovės maisto pramonėje

Prieš metus lietuvio studento įkurta įmonė gamina neįprastus, šalyje mažai matytus produktus – sausą medų, maistą su „gerosiomis“ bakterijomis ir sausainius iš jogurto. Atradimai buvo sukurti pasitelkus vienus moderniausių ir brangiausių biotechnologijos metodų, kurie iki šiol Lietuvoje nebuvo plačiai pritaikyti: liofilizaciją ir purkštuvinį džiovinimą.

Konferencijoje – apie sveikatą ir aplinkosaugą

Gegužės 3–5 d. vyks 23-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Žmogaus ir gamtos sauga 2017“, kurios vienas organizatorių – Vytauto Didžiojo universitetas.

Darbuotojams – „Erasmus“ mokymosi vizitų konkursas

VDU Tarptautinių ryšių tarnyba kviečia universiteto darbuotojus pasinaudoti galimybe vykti „Erasmus+“ mokymosi vizitams.

Mokslininkų dėka – ilgiau galiojantis sveikas maistas

Lietuvos mokslininkai ėmėsi intensyvaus darbo su „gerosiomis“ bakterijomis, galinčiomis gaminti natūralius maisto konservantus, nenaudojant žalingų medžiagų. Šios bakterijos leidžia ne tik ilgiau apsaugoti maistą nuo sugedimo, bet taip pat gali būti efektyviai taikomos gydyme, pakeičiant antibiotikus.

Istorija nevilties amžiuje

Per dvylika metų nuo 2004-ųjų iki šiemet istorijos valstybinį brandos egzaminą laikančiųjų skaičius sumažėjo nuo maždaug 17,5 iki 10 tūkstančių. Todėl totalitarinio patriotizmo šalininkai šaukia: „Istorijos egzaminas turi būti privalomas!“ Panašu, kad jie nuoširdžiai tiki galimybe biurokratinės prievartos ir kontrolės priemonėmis atkurti disciplinos prestižą ir sustiprinti patriotinius jaunimo jausmus.

Visos naujienos

Įvykiai

Visi įvykiai