Kraujo donorystės akcija kvietė gelbėti gyvybes

3955

Spalio 8–9 dienomis VDU Humanitarinių mokslų fakultete (K. Donelaičio g. 52–115) vyko LSMUL Kauno klinikų Kraujo centro bei organizacijos ESN VMU rengiama kraujo donorystės akcija „Be a Hero – It‘s in Your Blood“ (angl. „Būk didvyriu – tai tavo kraujyje“).

Kasdien mes ir mūsų artimieji susiduriame su pavojų sveikatai keliančiomis situacijomis, kurios ne visada baigiasi laimingai – neretai prireikia sudėtingų operacijų ar kraujo perpylimo. Iš anksto pasiruošti nelaimingų atsitikimų antplūdžiui, sukaupiant kraujo atsargų, neįmanoma – kraujas yra gyvas audinys, jis gali būti laikomas ne ilgiau negu mėnesį.

Organizatorių teigimu, kraujo donorystė yra pats paprasčiausias būdas prisidėti prie žmonių gyvybių išsaugojimo. Tai – puiki proga ne tik pagelbėti kitiems, bet kartu ir pasitikrinti sveikatą, niekur atskirai neinant. Prieš kraujo davimą kiekvienam donorui ištiriamas hemoglobino kiekis kraujyje, nustatoma kraujo grupė. Taip pat kiekvieno donoro kraujas ištiriamas dėl krauju plintančių infekcijų: hepatito B ir C, sifilio ir ŽIV. Moderniais tyrimais žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV) donoro kraujyje galima aptikti praėjus 5 dienoms nuo užsikrėtimo. Be to, kraujo donorystė skatina ląstelių atsinaujinimą ir stiprina imuninę sistemą, o tai ypač aktualu šiuo permainingų orų laikotarpiu.

„Būk didvyriu – tai tavo kraujyje!“ – trečią kartą  Kauno klinikų Kraujo centro ir ESN VMU organizuojama kraujo donorystės akcija, orientuota į į Kauną atvykusius tarptautinius studentus: nesvarbu, kokia tavo tautybė, rasė ar lytis – aukojant kraują pagelbėti galime visi. Laukiami ne tik užsienio studentai, bet ir lietuviai – visi norintys prisidėti prie šios akcijos.

Renginio puslapis socialiniame tinkle „Facebook“

Renginio plakatas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus