VDU studentai lankėsi Varšuvoje

2443

VDU lenkų kalbos studentai ir Adomo Mickevičiaus klubo nariai Žygimantas Bučius, Gintarė Bukartaitė, Ričardas Jaramičius, Ina Kudrešova, Edvardas Malinauskas ir Mindaugas Špuras turėjo galimybę spalio 1–5 dienomis apsilankyti Varšuvoje.

Lenkijos sostinėje studentai aplankė įžymiausius muziejus, susipažino su Varšuvos istorija, architektūra, kultūra, šiuolaikiniais moksliniais Lenkijos pasiekimais, šalies kultūriniu paveldu ir bendrais lietuvių-lenkų istorijos pavyzdžiais, bendravo su Varšuvos universiteto Baltistikos katedros dėstytojais ir studentais, svečiavosi Europos koledže. VDU studentų mokslinį-pažintinį vizitą Varšuvoje organizavo ir finansavo Lenkijos institutas Vilniuje.

Vizitas Varšuvoje prasidėjo nuo ekskursijos po senamiestį, kurio praeitį ir dabartį pristatė Agnieszka Kuś. Vėliau studentai savo apsilankymą tęsė Varšuvos universitete, kuriame susitiko su Baltistikos katedros dėstytojomis dr. Ona Romančiuk ir dr. Joanna Tabor-Książyk bei šio padalinio studentais, kurie mokosi lietuvių kalbos. Universitetų studentai diskutavo apie lietuvių ir lenkų kalbų mokymąsi, baltistikos studijas, magistrantūros studijų galimybes Varšuvos ir Vytauto Didžiojo universitetuose.

Vėliau vyko ekskursija po Varšuvos universitetą, jo fakultetus, studentai iš arčiau susipažino su greitai 200 metų jubiliejų švęsiančios aukštosios mokyklos istorija. VDU studentai buvo priimti Europos koledže, kuris yra įsikūręs Natoline (Varšuvoje). Koledžo atstovai Marek Rybak ir Weronika Boruc studentams pristatė akademinę įstaigą, supažindino su studijų galimybėmis.

Lenkijos sostinėje studentai aplankė vienus populiariausių ir moderniausių šalies muziejų. „Vienas įspūdingiausių – Varšuvos sukilimo muziejus, kuriame galėjome geriau pažinti prieš 70 metų vykusį sukilimą, jo eigą. Vieno garsiausių pasaulio muzikų Frederiko Šopeno muziejus nustebino savo inovatyvumu, informacijos apie kompozitorių ir jo kūrinių perteikimo forma muziejaus lankytojams. Su mokslo naujovėmis ir jų taikymu kasdieniniame gyvenime galėjome susipažinti M. Koperniko mokslo centre. Kelionę vainikavo apsilankymas Mokslo ir kultūros rūmuose, nuo kurių apžvalgos aikštelės atsivėrė visa Varšuvos miesto panorama“, – teigia VDU istorijos trečio kurso studentas ir Adomo Mickevičiaus klubo narys Ričardas Jaramičius.

VDU Adomo Mickevičiaus klubo vadovas Mindaugas Norkevičius pabrėžia, kad Lenkijos institutas Vilniuje yra pagrindinis VDU Užsienio kalbų instituto socialinis partneris, prisidedantis prie instituto ir universiteto vykdomų veiklų, nuolatos remia klubo narių iniciatyvas, organizuoja edukacinius savaitgalius gabiausiems lenkų kalbos studentams, kompensuoja lenkų kalbos mokymosi kainą.

Kviečiame žiūrėti Ričardo Jaramičiaus fotoreportažą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus