Diskutuos apie kūrybos ir menų sintezę

1998

Spalio 1 d., antradienį, 11.30 val., VDU didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28) vyks apskritojo stalo diskusija „Kūrybinės industrijos: nuo Didžiosios Britanijos iki Lietuvos“, tarp kurios dalyvių – ir svečiai iš Centrinio Lankašyro universiteto (UCLAN).

Renginyje diskutuos UCLAN Meno, dizaino ir atlikimo mokyklos direktorė Glenda Brindle, šios mokyklos mados programų vadovas Rory Turneris, mados dizainerė Agnė Kuzmickaitė, VDU viešųjų ryšių prorektorė prof. Auksė Balčytienė, Menų fakulteto dekanė doc. dr. Ina Pukelytė ir kiti VDU dėstytojai bei socialiniai partneriai.

Pasak prof. Auksės Balčytienės, ši diskusija apie kūrybines industrijas yra artima VDU kaip laisvųjų menų universitetui, be to, tai ir puiki galimybė pasisemti naudingos patirties iš meno srityje dirbančių britų. Susitikimo temą įkvėpė šiuo metu ruošiamos naujos VDU studijų programos – Madų dizainas“ ir „Muzikos prodiusavimas“.

„Diskutuosime apie kūrybos ir menų sintezę, mąstydami apie tai mados ir stiliaus, meno ir verslumo terminais. D. Britanijos profesionalai yra visuomet atpažįstami dėl savo kūrybinio braižo, pastebimo visur: ir muzikoje, ir menuose, ir leidyboje, ir medijose. Jie yra savotiški tradicijų laužytojai ir pionieriai pritaikydami tiek muziką, tiek madą komercijoje. Būtent toje šalyje jau daugiau nei prieš du dešimtmečius užgimė kūrybinių ir kultūros industrijų judėjimas, kuris praktiškais būdais – per madą, reklamą, leidybą, DJ veiklas – įvietino verslumą menuose. Tokios menų ir verslų partnerystės sietinos ir su VDU kaip artes liberales universitetu, kuriame netgi tokie tiesiogiai su studijų dalykais ar moksliniais tyrimais nesietini dalykai, kaip stilius, mada ar muzikinis laisvalaikis, prisideda prie intelektinio ir kūrybinio įvairumo“, – paaiškino prof. A. Balčytienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus