Stojantiems į audiovizualinio meno krypties studijas – specialios konsultacijos

4202

Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto dėstytojai kviečia abiturientus, ketinančius rinktis VDU „Naujųjų medijų meno“ studijas, į konsultacijas, kurių metu dalyviai daugiau sužinos ne tik apie studijų programą, bet ir apie stojamojo egzamino reikalavimus, išgirs patarimų, kaip tinkamai pasirengti jam ir ko galima tikėtis šiais metais. Susitikimas vyks balandžio 30 dieną, penktadienį, 16 val. VDU menų galerijoje „101“ (Laisvės al. 53).

Konsultacijų metu daug dėmesio bus skiriama stojamojo egzamino aptarimui. „Mūsų dėstytojai pernai bendradarbiavo rengiant stojamųjų egzaminų užduotis, taip pat dalyvavo vertinimo komisijos darbe, tad pasidalins patirtimi, kaip viskas vyko prieš metus ir ko būtų galima tikėtis šiemet, – pasakojo VDU Menų fakulteto prodekanė Rūta Mažeikienė. – Esu įsitikinusi, kad patyrusių dėstytojų konsultacijos ir individualūs patarimai atvykusiems tikrai padės rengiantis stojamajam egzaminui“.

Susitikime su moksleiviais dalyvaus „Naujųjų medijų meno“ programos koordinatorius dr. Tomas Pabedinskas, fotomenininkas ir dėstytojas doc. Gintaras Česonis, fakulteto prodekanė doc. dr. Rūta Mažeikienė. Konsultacijas apie konkrečias stojimo procedūras teiks ir Studijų marketingo tarnybos komanda.

Stojamasis egzaminas yra privalomas visiems stojantiems į audiovizualinio meno krypties studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose, taip pat ir į VDU Menų fakulteto „Naujųjų medijų meno“ bakalauro studijų programą. Kaip ir pernai, egzaminas organizuojamas centralizuotai ir šiais metais vyks birželio 28–29 dienomis Šiaulių universitete. Numatoma, kad egzaminą sudarys trys pagrindinės dalys: vizualinė raiška, bendroji kompozicija bei piešimas.

Kaip teigia VDU dėstytojai, remiantis ankstesnių metų egzaminų vykdymo praktika, galima tikėtis, kad vizualinės raiškos užduoties metu bus tikrinami stojančiojo gebėjimai kūrybiškai fotografuoti – t.y., originaliai pažvelgti į komisijos parinktą erdvę, objektą ir kūrybiškai užfiksuoti tai fotografijose. Bendrosios kompozicijos užduotis skirta patikrinti stojančiojo gebėjimus interpretuoti pateiktą temą piešiant atskirų scenarijaus kadrų seką. Piešimo užduotis paprastai skiriama natiurmorto komponavimui iš komisijos parinktų daiktų ir jo piešimui. 

VDU Menų fakultetas abiturientus kviečia studijuoti dvejose bakalauro studijų programose: „Menotyros“ bei „Naujųjų medijų meno“. Šiais metais fakultete turėtų startuoti ir trečioji bakalauro studijų programa „Interaktyvus tinklo dizainas“, tačiau šiuo metu studijų programa dar nėra įregistruota Studijų kokybės vertinimo centre. Jei priėmimas į pastarąją programą bus pradėtas dar šiais metais, stojantieji į ją taip pat turės laikyti stojamąjį egzaminą.

Daugiau informacijos rasite www.menufakultetas.vdu.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus