Pradedama registracija į diskusiją Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečiui paminėti

5171

VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas kviečia norinčius skaityti pranešimus registruotis į seminarą-diskusiją „Minint Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės dvidešimtmetį: praeities dilemos, dabarties iššūkiai ir ateities perspektyvos“. Renginys vyks rugsėjo 24 dieną  Kaune.                                 

Seminaro metu bus nagrinėjamos politikos ir kultūros bei kultūrinės diplomatijos sąsajos, diskutuojama apie Lietuvos valstybės raidą per nepriklausomybės dvidešimtmetį, jos padėtį Europos Sąjungoje, gilinamasi į Lietuvos visuomenei svarbius vertybinius klausimus, susijusius su krikščioniškojo dvasingumo tradicija ir moderniosios tautinės tapatybės samprata, skirtingomis jos interpretacijomis šiuolaikinėje visuomenėje.

Pranešėjai kviečiami aptarti problemas, atsirandančias žiniasklaidoje viešai nagrinėjant politinius, socialinius ir teisinius klausimus.

Siūlomos temos:

  • Lietuvos vieta Europoje: tarp lūkesčių ir tikrovės
  • Kultūros, diplomatijos ir politikos santykis moderniojoje Lietuvoje
  • Krikščioniškojo dvasingumo reikšmė tautinės tapatybės transformacijoms
  • Morali žiniasklaida: reali siekiamybė ar neįgyvendinama utopija?

Pranešėjams bus įteikti seminaro diskusijos dalyvio pažymėjimai.

Pranešimų santraukas ir užpildytą registracijos formą prašoma atsiųsti iki 2010 m. rugsėjo 10 d. el. paštu g.pranaityte@pmdf.vdu.lt. Norėdami pasiteirauti, galite rašyti tuo pačiu el. paštu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus