VDU dėsto garsus politologas iš JAV

2971

Rugsėjį ir spalį VDU Politologijos katedros studentams dėsto plačiai žinomas tarptautinių santykių specialistas iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Vašingtono Marijos universiteto ilgametis dėstytojas ir garbės daktaras – prof. dr. Richard Krickus.

R. J. Krickus beveik keturis dešimtmečius skyrė Sovietų Sąjungos respublikų tautybės klausimo tyrimams. Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio pakviestas, jis buvo tarptautinį statusą turintis pirmųjų rinkimų stebėtojas. Žlugus Sovietų Sąjungai, profesorius toliau domėjosi Rusijos politikos aktualijomis, todėl yra dažnai kviečiamas į radijo ir televizijos laidas kaip Rusijos ir JAV santykių komentatorius.

R. J. Krickus kaip politikos apžvalgininkas bendradarbiavo su tokiais laikraščiais ir žurnalais kaip „The Washington Post“, „The Chicago Sun Times“, „The Wall Street Journal Europe“ ir „Lietuvos rytas“. Paskaitas NATO ir Rusijos santykių, Baltijos šalių klausimais profesorius skaitė Europos Komisijoje, Lenkijos Užsienio reikalų ministerijoje ir kitose įstaigose.

2010 m. vasario mėn. daugelyje pasaulio universitetų buvo pristatyta jo knyga  „Medvedevo Planas: naujoje Europos saugumo sistemoje Rusijai suteikiamas balsas, bet ne veto teisė“ (angl. „Medvedev’s Plan: Giving Russia A Voice But Not A Veto In A New European Security System“).

Politikos mokslų bakalaurams profesorius anglų kalba dėsto privalomąjį kursą „Tarptautinis ir nacionalinis saugumas“, o „Tarptautinių santykių ir diplomatijos“ programos  magistrantams – „JAV vidaus ir užsienio politiką“.
 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus