VDU Kauno botanikos sodas kviečia į seminarą apie aplinkosaugą (atnaujinta)

2128

Vasario 19 d., šeštadienį, 12 val., Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6) vyks Audronės Alijošiūtės aplinkosauginio švietimo seminaras „Aplinkosauga ir mūsų vartojimo įpročiai: kaip, kodėl, ir iš kur?“, kuriame bus diskutuojama apie aplinkosaugos raidą ir šios srities problemas, apžvelgiant sąmoningo vartotojo vaidmenį formuojant aplinkosaugos politiką.

Seminare bus pasakojama, kada atsirado aplinkosauga, svarstoma apie jos svarbą bei reikšmę kasdieniame gyvenime. Taip pat bus bandoma paaiškinti darnaus vystymosi sąvoką, parodyti kaip ji taikoma valstybės, savivaldybės ir įmonės lygiu Lietuvoje ir pasaulyje. Bus atsakyta į vartotojams itin aktualų klausimą, kaip susivokti informacijos gausoje bei pasirinkti išties aplinkai palankų gaminį, prisidėti prie planetos išteklių tausojimo.

Seminarą ves ne pelno organizacijos VšĮ Aplinkosaugos valdymo ir technologijų centro direktorė Audronė Alijošiūtė. Šis centras dirba Lietuvoje nuo 1997 m., siekdamas įgyvendinti darnaus vystymosi principus vietos lygiu ir kasdieniniame mūsų gyvenime.

Planuojami seminarai:

Vasario 19 d. 12 val. Audronė Alijošiūtė (Aplinkos valdymo ir technologijų centras) ves seminarą „Aplinkosauga ir mūsų vartojimo įpročiai: kaip, kodėl, iš kur?“.

Kovo 19 d. 12 val. Radvilė Morkūnaitė (Europos parlamentas, Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitetas) ves seminarą „Aplinkos kokybės klausimai ir visuomenės dalyvavimas jų sprendimuose Europos Parlamento darbotvarkėje“.

Kovo 26 d. 12 val. Salemonas Paltanavičius (LR Aplinkos ministerija).

Balandžio 30 d. 12 val. prof. Gediminas Motuza (Vilniaus universitetas) ves seminarą Šiltnamio ir šaldytuvo reiškiniai – klimato kaita praeityje ir jos pamokos“.

Gegužės 14 d. 12 val. prof. Birutė Galdikas (Kalifornijos universitetas, Los Andželas) ves seminarą „Pasaulio ekosistemos: jei žmonės saugos miškus, miškai – orangutanus ir žmones“.

Numatoma rudenį prof. Sergejus Oleninas (Klaipėdos universitetas) ves seminarą „Biologinės invazijos globalių pokyčių laikmečiu“.

Numatoma rudenį prof. Vida Motiekaitytė ves seminarą „Tarptautinė biologinės įvairovės apsauga „Biological conservation international““.

Įvykęs seminaras:

Vasario 12 d. 12 val. prof. Romualdas Juknys (Vytauto Didžiojo universitetas) vedė seminarą „Kokiu oru kvėpuoja Kauno gyventojai?“. Kviečiame žiūrėti seminaro vaizdo įrašą.

 

Seminarai yra Aplinkosauginio švietimo seminarų ciklo „Aš ir aplinka“ dalis. Įgyvendinant projektą VDU Kauno botanikos sodo administracijos rūmų salėje bus surengta garsių mokslininkų ir aplinkosaugos specialistų seminarų, kurie taip pat bus transliuojami internetu. Projektą įgyvendina Vytauto Didžiojo universitetas (Kauno botanikas sodas) su partneriais: Aleksoto bendruomenės centru (ABC), Tarptautiniu Birutės Galdikas gamtosaugos labdaros ir paramos fondu, VšĮ Mokslo ir technologijų populiarinimo centru.

Projekto veiklos  organizuojamos pačioje „žaliausioje“ Aleksoto vietoje – Aukštosios Fredos dvare veikiančiame VDU Kauno botanikos sode.  Čia tinkama vieta susimastyti apie vartotojiškos visuomenės atsakomybę už  gamtos išlikimą, už aplinką, kurioje gyvename ir kurioje ateityje gyvens ateinančios kartos. 

Daugiau informacijos apie projektą rasite  anotacijoje.
 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus