„IFtorina 2012“: diena su įdomiąja informatika ir matematika (VIDEO)

3235

Sausio 28 d. VDU rinkosi informacinėmis technologijomis ir matematika besidomintys moksleiviai – į šeštus metus Informatikos fakulteto organizuojamą informatikos ir matematikos viktoriną „IFtorina 2012“ jie atvyko iš įvairių Lietuvos vietovių nepabūgę šalčiausio metų savaitgalio. 

„IFtorina“ – tai informatikos ir matematikos viktorina vyresniųjų klasių moksleiviams ir seminarų diena mokytojams. Šiais metais į renginį užsiregistravo rekordinis dalyvių skaičius.  Iš viso norą dalyvauti „IFtorinoje“ pareiškė per 30 mokyklų iš visos Lietuvos: 142 moksleiviai ir 45 mokytojai.

„Kiekvienus metus organizuodami informatikos ir matematikos viktoriną sulaukiame vis daugiau dalyvių. Tai mus džiugina ir įpareigoja. Siekiame, kad renginys dalyviams paliktų kuo puikiausius atsiminimus. Renginio metu stengiamės parodyti kuo platesnes informatikos ir matematikos pritaikymo galimybes,“ – apie tradicine tapusią viktoriną pasakoja VDU Informatikos fakulteto prodekanė dr. Sigita Pečiulytė.
 
Ir moksleiviai, ir mokytojai „IFtorinos“ metu sėmėsi naujausių žinių iš informatikos pasaulio, dalyvavo seminaruose, susipažino su šiuolaikiniais informacijos ir komunikacijos technologijų taikymais: išmaniaisiais mobiliaisiais prietaisais (UAB „Omnitel“), robotais ir jų valdymu (robotikosmokykla.lt ), elektroninių kortelių sprendimais (e-verslo klasteris), mechatroniniais sprendimais (UAB „Festo“). Moksleiviai ir mokytojai klausė paskaitų „Gestais valdomų programų kūrimas Kinect sistemai“ (UAB „Microsoft Lietuva“, MSP Nerijus Pažereckas), „neRealioji Informatika“ (VDU profesorius, akademikas  Laimutis Telksnys). 
 
Renginio metu kalbinti moksleiviai neslėpė nuostabos: galimybė ne tik pasižiūrėti, bet ir išbandyti, valdyti bei programuoti naujausių IT įrenginių – išties kvapą gniaužianti patirtis.
 
„Geras renginys, suburiantis įdomius žmones ir duodantis geros patirties“, „Puikus renginys, nuostabi vieta sutikti bendraminčių, kad taip ir toliau!“, – tai tik keletas gerų atsiliepimų, kurių daugybę moksleiviai paliko savo anketose. Jiems nenusileido mokytojai: „Ačiū už praktinius užsiėmimus. Už įdomias ir naudingas paskaitas. Būtinai atvyksiu ir po metų“, „Labai džiaugiuosi jūsų nenuobodžiu, informatyviu renginiu. Lauksiu kitų, panašių renginių!“. 
 
Moksleiviai dalyvavo įvairiose informatikos ir matematikos rungtyse, išbandė savo jėgas konstruodami ir programuodami „Lego“ robotukus, susipažino su dinamišku Kinect pasauliu, azartiškai rungtyniavo IT estafetėje, ardė ir rinko kompiuterius, kūrė tinklapius, programas, muziką ir fotomanipuliacijas.
 
Nugalėtojai buvo apdovanoti įvairiais rėmėjų prizais. Pirmą vietą laimėjo moksleivių komanda, atvykusi iš Panevėžio V ir Kauno Antano Smetonos vidurinių mokyklų. Antrą vietą – Kauno „Santaros“ gimnazijos ir Kauno Antano Smetonos vidurinės mokyklos, VšĮ Kauno technologijos universiteto ir VšĮ Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijų moksleiviai.
 
Trečiosios vietos laimėtojai atvyko iš Kauno rajono Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos, Kauno Jono Jablonskio, Kauno Maironio ir Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijų, Kaišiadorių Algirdo Brazausko vidurinės mokyklos, Prienų „Žiburio“ gimnazijos, Raseinių rajono Ariogalos gimnazijos ir Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos.
 
Papildomi apdovanojomai komandoms skirti už multimedijos rungtis, žaidimų rungtį, Kinect rungtį, kompiuterių ardymo rungtį ir estafetės rungtį. Daugiau informacijos apie komandas, nugalėtojus, „IFtorina 2012“ renginio akimirkas rasite čia
 
Moksleivių grupes atlydėję arba individualiai užsiregistravę mokytojai dalyvavo „AVAD Baltic“ praktiniuose elektroninių vadovėlių kūrimo užsiėmimuose naudojant „Apple iPad“ kompiuterinę įrangą, išklausė paskaitų: „Python programavimas“ (VDU lektorė dr. Jurgita Kapočiūtė-Dzikienė), „Mokyklos nuotolinio mokymo sistemos sukūrimas“ (VDU, doc. dr. Airina Volungevičienė ir Egidijus Jaras), „Robotai švietime“ (Robotikos mokykla, Saulius Vasiliauskas ir Paulius Briedis), „Mokyklos e-kortelė“ (E-Verslo klasteris, dr. Albinas Bačiliūnas). 
 
Parengti pristatymus ir rungtis padėjo bei prizus įsteigė renginio rėmėjai, atstovaujantys daugelį žinomų pasaulio ir Lietuvos kompanijų: „Microsoft Lietuva“, AVAD, „Omnitel“, robotikosmokykla.lt, „E-Verslo Klasteris“, „Alna Intelligence“, „Šviesa“, „Tyto Alba“, „Tildė“, ITMC, „Prezentacijų spektras“, NOD, „Festo“, „No Magic Europe“, Kauno aukštųjų ir informacinių technologijų parkas, Lietuvos energetikos institutas. Informacinis rėmėjas – INIT televizija.
 
VDU Informatikos fakulteto dekanė doc. dr. Daiva Vitkutė-Adžgauskienė pasidžiaugė, kad didžioji dalis „IFtorinos“ rėmėjų su universitetu bendrauja nuolat, padeda atnaujinti VDU Informatikos mokymo programas naujausių informacinių technologijų pagrindu. 
 
Praūžus „IFtorinai 2012“ daugelis dalyvių su VDU dar neatsisveikina: jau šį pavasarį moksleivių laukia įspūdingas multimedijos konkursas „Virtualybės‘12“ (registracija jau vyksta), į kurį kviečia VDU Informatikos fakultetas, VDU Menų fakulteto Šiuolaikinių menų ir VDU PMDF Viešosios komunikacijos katedros, Multimedia meno ir muzikos festivalis CENTRAS
 
Kviečiame žiūrėti Alvydo Vaitkevičiaus (a.vaitkevicius@vkt.vdu.lt) fotoreportažą ir Kristijono Jakubsono (k.jakubsonas@vkt.vdu.lt) videoreportažą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus