Universiteto atstovai gilina VDU frankofoniškąją dimensiją

904

Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto mokslinis darbuotojas Saulius Mykoliūnas pakviestas į Hermès žurnalo redakcinį komitetą, dalyvavo šio politikos mokslų referencinio leidinio pusmetinėje konferencijoje Nacionalinio mokslinių tyrimų centro (CNRS) būstinėje Paryžiuje ir pristatė Lietuvos politines aktualijas bei diskutavo apie VDU ir CNRS bei šio leidinio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų bei jų publikavimo kontekste.

Tarptautinio Hermès žurnalo steigėjas ir CNRS mokslinių tyrimų direktorius Dominique Wolton, Prancūzijos rašytinės ir elektroninės žiniasklaidos Etikos komisijos prezidentas, daugiau, nei 30 knygų 20-čia kalbų autorius, frankofonijos puoselėtojas, vienas iš geriausių Prancūzijos politikos komunikatorių Prancūzijos ambasados kvietimu jau lankėsi VDU praeitų metų rudenį, todėl šis vizitas tęsia užsimezgusius VDU ir D.Wolton bei CNRS ir Hermes žurnalo bendradarbiavimo formatą.

D. Wolton atvyks į VDU dalyvauti Tylos (politinio nekomunikavimo) mokslinėje konferencijoje VDU 2018m. kovo 6d. Frankofonijos mėnesio kontekste ir skaitys pagrindinį pranešimą. Šio vizito metu planuojami susitikimai su VDU mokslininkais ir Rektoriumi, Hermès žurnalas siūlys įsteigti VDU mokslinį koordinavimo Nacionalinį ir Regioninį Centrą, suteikiant mokslininkams galimybę spausdintis mokslinius straipsnius.

Saulius Mykoliūnas taip pat susitiko su Frankofonijos Universitetų Agentūros (l‘AUF), kuri yra Tarptautinės Frankofonijos organizacijos (l‘OIF) universitetinė institucija, tarptautinių projektų vadovu Pierre-Jean Loiret ir numatė VDU galimą bendradarbiavimo formatą su šia Agentūra, kurios nariais yra daugiau nei 800 pasaulio universitetų. VDU asociacija su l‘AUF suteiktų tiesioginę prieigą VDU bendradarbiauti visais akademinio formato klausimais su šiais pasaulio universitetais.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus