VDU dėstytojams ir studentams – „Fortūnų“ apdovanojimai

1325

Tarptautinės teatro dienos proga už geriausius 2016 m. sezono darbus „Fortūnomis“ buvo apdovanoti Kauno miesto teatralai. Atnaujintoje Kauno autobusų stotyje vykusiuose apdovanojimuose šiemet daug statulėlių ir diplomų pelnė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) teatro studentai ir dėstytojai.

Aktorius, VDU dėstytojas Liubomiras Laucevičius buvo įvertintas už Lorenco de Medičio vaidmenį Nacionaliniame Kauno dramos teatre pastatytame režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklyje „Fjorenca“. Šokėjui, choreografui, VDU Akademinio vaidybos teatro vadovui ir dėstytojui Mariui Pinigiui apdovanojimas skirtas už spektaklio „Ground Zero“ sukūrimą ir atlikimą, kuriame jam talkino Marius Paplauskas ir Andrius Stakelė.

Režisierius Agnius Jankevičius „Fortūnos“ statulėle apdovanotas už VDU teatro, „Mens Publica“ ir Kauno miesto kamerinio teatro spektaklio „DreamWorks“ bei Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklio „Maištas“ režisūrą.

Už skambiausius metų darbus teatro kūrėjams buvo skirti „Fortūnos“ diplomai. VDU vaidybos studijų ketvirtakursiui Džiugui Kunsmanui diplomas įteiktas už eksperimentus fizinio teatro srityje režisieriaus Yaseno Vasilevo spektaklyje „Nutricula“. Už Salės ir kitų personažų vaidmenis A. Jankevičiaus spektaklyje „DreamWorks“, diplomas skirtas VDU teatro vadovei, dėstytojai, aktorei Godai Piktytei.

„Fortūnos“ diplomu taip pat įvertinta choreografė, VDU dėstytoja Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė už naujų formų ir erdvių paieškas šokio ir cirko spektaklyje „Kalbėk man turguje“.

Kauno profesionalaus teatro kūrėjų apdovanojimuose iš viso įteiktos devynios „Fortūnos“ statulėlės ir šeši diplomai. „Fortūnų“ komisiją sudarė VDU Menų fakulteto Teatrologijos katedros doktorantė, teatrologė Kristina Steiblytė (pirmininkė), VDU Menų fakulteto prodekanė,  teatrologė Rūta Mažeikienė, muzikologė Gražina Dainauskienė, VDU Menų fakulteto Teatrologijos katedros vedėjas, teatrologas doc. dr. Edgaras Klivis ir choreografas Aleksandras Jankauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus