VDU džiaugsmingai paminėjo mokslo metų pradžią

2108

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentai, dėstytojai ir darbuotojai kartu džiaugsmingai atšventė mokslo metų pradžią tradiciniuose Rugsėjo 1-osios šventės renginiuose.

Universiteto bendruomenės pasveikinti atvyko VDU Garbės daktaras, profesorius Vytautas Landsbergis. Savo sveikinimo kalboje profesorius ragino studentus nenustoti galvoti apie dabartį ir ateitį bei nuolatos permąstyti save. „Jūs turite savęs klausti ką darote, dėl ko tai darote, kam čia esate ir kam reikia Jūsų išsilavinimo?“, – retoriškai į studentus kreipiasi V. Landsbergis.

Šiemet kaip ir kiekvienais metais VDU gretas papildė kitų užsienio šalių studentai, pasirinkę nuolatines bakalauro ir magistrantūros studijas ar atvykę pagal tarptautinių mainų programas. Iš viso universitete pilnas studijų programas studijuoja užsienio studentai iš daugiau nei 52 šalių,  šiuo metu beveik 10 proc. visų VDU studentų sudaro užsienio piliečiai. „Džiaugiuosi, kad artes liberales vertybes išlaikome ne tik paskaitomis, bendruomeniškumu, bet ir esame atviras pasauliui ir atviras pasaulyje universitetas“, – teigia VDU rektorius profesorius Juozas Augutis. VDU šiandien turi daugiau nei 150 dvišalio bendradarbiavimo partnerių iš 40 skirtingų šalių. „Lietuvai esant Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių organizacijų nare aukštojo mokslo uždaviniai tampa dar didesni, globalesni“, – atsakingai į ateities perspektyvas universiteto akademinę bendruomenę skatino žvelgti J. Augutis.

Mokslo metų pradžios šventėje dalyvavo ir VDU absolventas, įmonės „Intermedix Lietuva“ vadovas Lukas Jankauskas. Jo teigimu, VDU absolventai išsiskiria puikiu anglų kalbos mokėjimu, kuris yra būtinas globaliame pasaulyje. „VDU yra geriausias Lietuvos universitetas, nes suteikia visas galimybes būti Lietuvos ir pasaulio lyderiais“, – savo nuomone dalijasi Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) sveikatos apsaugos technologijų paslaugų centro padalinio Lietuvoje vadovas.

Rugsėjo 1-osios renginius, kaip įprasta, pradėjo Šv. Mišios Kauno universitetų bendruomenėms Šv. Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Vėliau pirmakursiai dalyvavo šventiniuose susitikimuose fakultetuose su dekanais, dėstytojais ir aukštesnių kursų studentais.

Iškilmės tęsėsi prie Vytauto Didžiojo paminklo, kur susirinkusi universiteto bendruomenė klausėsi sveikinimų, nusifotografavo bendroje nuotraukoje ir pradėjo šventinę eiseną į VDU Didžiąją salę su Kauno miesto pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“. Visa universiteto bendruomenė ir svečiai rinkosi VDU Didžiojoje salėje, kur susirinkusieji giedojo Lietuvos Respublikos himną ir „Gaudeamus Igitur“, visus pasveikino VDU rektorius prof. Juozas Augutis, o pirmakursiai sakė tradicinę priesaiką. Paskutiniu iškilmių akcentu tradiciškai tapo šventinis VDU tortas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus