VDU išlieka tarptautiškiausiu Lietuvoje

5010

Naujausiame pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2019“ Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) išlaikė poziciją tarp 3 procentų geriausių pasaulio universitetų ir išliko tarptautiškiausiu Lietuvoje. Universitetas pagerino rezultatus dviejose kategorijose – pagal akademinę reputaciją (mokslinių tyrimų vertinimą) ir tarptautinių studentų dalį. VDU vėl buvo vienas iš keturių stipriausių Lietuvos universitetų, patekusių į šį reitingą.

Geriausi VDU rezultatai išliko tarptautinių darbuotojų kategorijoje – pagal šį rodiklį QS reitinge universitetas užėmė 464 vietą pasaulyje ir išliko nepralenkiamas Lietuvoje. Kategorijoje buvo vertinama tarptautinių darbuotojų dalis universitete, aukštosios mokyklos tarptautinis patrauklumas.

Universitetai reitinge buvo vertinami pagal akademinę reputaciją, darbdavių vertinimus, darbų citavimą, studentų skaičių bei darbuotojus ir studentus iš  užsienio. Bendrame reitinge VDU buvo įvertintas pozicija „801+“ tarp pasaulio universitetų. Iš viso pasaulyje šiuo metu yra apie 26 tūkstančiai universitetų.

VDU nuolat skiriami aukšti įvertinimai tarptautiniuose ir nacionaliniuose reitinguose, ypač – vertinant tarptautiškumą ir mokslinius pasiekimus. Šiemet žurnale „Reitingai“, kaip ir praėjusiais metais, VDU išliko lyderiu Lietuvoje pagal konkuravimą tarptautinėje erdvėje, antroje vietoje – pagal mokslo, meno ar sporto veiklą ir personalo pasiekimus, studentų pasitenkinimą universitetu. Didžiausiame tarptautiniame reitinge „U-Multirank“ šiemet VDU surinko aukščiausius įvertinimus net 16 kategorijų – tarp jų užsienio dėstytojų, absolventų įmonių, tarpdisciplininių publikacijų ir kitose kategorijose.

VDU yra pirmasis Lietuvoje klasikinis laisvųjų menų (lot. artes liberales) universitetas, kuriame įdiegta moderni Harvardo universiteto (JAV) modeliu grįsta studijų koncepcija, padėjusi VDU pirmajam įtvirtinti tarpdiscipliniškumo ir tarptautiškumo idėjas mokymosi procese.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus