VDU atstovai – svarbiausioje pasaulio technologijų parodoje Hanoveryje

1097 1

Vienoje svarbiausių pasaulyje pramonės technologijų parodoje „Hannover Messe“ Hanoveryje (Vokietija) šiemet sudalyvavo VDU atstovai: Mokslo ir paslaugų vadybininkas Edvinas Samys ir Taikomosios informatikos katedros profesorius Tomas Krilavičius. Renginyje buvo pristatomi VDU mokslo tyrimai ir paslaugos bei tokios universiteto išvystytos inovacijos kaip sausas medus, sauso jogurto kąsneliai ir kitos. VDU atstovai taip pat užmezgė bendradarbiavimą su Baltarusijos valstybiniu informatikos ir radioelektronikos universitetu.

Parodoje sukurtas technologijas, perspektyviausius išradimus ir teikiamas paslaugas verslui pristatė aktyviausiai su verslu dirbančios net 9 šalies mokslo įstaigos jungtiniame Lietuvos stende. Lietuvos mokslo delegacija šioje parodoje dalyvavo jau antrą kartą.

VDU atstovai, be išvystytų sauso medaus ir sauso jogurto kąsnelių inovacijų, pristatė ir kitus universitete vykdomus tyrimus ir paslaugas, tarp jų skirtas dirbtiniam intelektui, duomenų gamybai, sistemų gedimų aptikimui, išmaniųjų procesų vizualizavimui, virtualiems modeliams, interaktyviems prototipams, kalbos technologijoms, saugiam atsiskaitymui už e-turinį, animatronikai, debesų kompiuterijai, socialinių tinklų analizei, sumanioms transporto sistemoms ir t. t.

Renginio metu universiteto atstovai taip pat susitiko su įvairiomis pasaulio technologijų ir kitomis įmonėmis, aptaria bendradarbiavimo galimybes. VDU sutarties pasirašymu jau įtvirtino ketinimus bendradarbiauti su Baltarusijos valstybiniu informatikos ir radioelektronikos universitetu, su kuriuo numatoma vykdyti bendrus informacinių technologijų projektus.

„Hannover Messe“ yra pasaulyje pirmaujanti pramoninių technologijų paroda, kurioje pristatomos svarbiausios pramonės sritys: nuo mokslinių tyrimų ir plėtros, pramonės automatikos, IT, pramonės tiekimo, gamybos technologijų ir paslaugų iki energijos ir mobilumo technologijų.

Komentarai

galiciaunica

Smagu girdėti,Paskutiniu metu Kaune darbai vyksta greitai,manau ilgai laukti nereikės . Na tik labai nemalonu matyti baisų šiukšlyną, kurį daro ko gero šalia gyvenantys žmonės išmesdami nereikalingus daiktus priešais VDU : V.Čepinskio ir šalia ligoninės esančios mažos gatvelės kampe prie mokyklos .Taip pat nepuošia ten esantys krūmynai ir šabakštynai.Galėtu būti tiesiog mažas parkelis o ne visiškai apleista teritorija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus