Maisto kokybė ir sauga
Programos pristatymas
Raktiniai žodžiai
#sveikasmaistas #maistoproduktai #maistožaliavos #kokybė #maistinėvertė #skonis #gamyba #inovacijos #verslas #mokslas

Maistas yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, taip kaip miegas, poilsis, vanduo. Vienas iš svarbiausių Europos Sąjungos prioritetų yra maisto sauga ir kokybė.
Doc. dr. Jurgita Kulaitienė, programos dėstytoja

Ar kada nors susimąstėte, kokia svarbi mūsų gyvenimo dalis yra maistas? Tai – gyvybė, ilgas kelias nuo lauko iki stalo. Kryptingai rinkausi studijas, nes žinojau, kad tai mano kelionės pradžia. Kodėl? Nes maistas yra visuma. Kiekvieną, kurį nors kiek domina maisto kokybė, skatinu rinktis maisto studijas.
Miglė Navašinskaitė, absolventė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė

Studijuodami maisto kokybę ir saugą jaunuoliai įgauna teorinių žinių bei praktinės patirties ir, integravęsi į darbo rinką, sėkmingai kopia agro-maisto sektoriaus karjeros laiptais.
Prof. dr. Elvyra Jarienė, programos dėstytoja
Partneriai



Su partneriais glaudžiai bendradarbiaujama organizuojant meistriškumo pamokas, mokomąsias praktikas, projektines veiklas, edukacinius renginius. Partneriai prisideda prie studijų kokybės ir mokslo bazės infrastruktūros gerinimo, siūlo praktinio pritaikomumo baigiamųjų darbų temas, pažangiems studentams skiria motyvacines stipendijas, kuria darbo vietas.
Studijų programos planas
Pavadinimas | Dėstytoja / dėstytojas | Kreditai |
Bendroji mikrobiologija [MKS1038] | Skaidrė Supronienė | 4 |
Matematika ir informatika [AGR1004] | Daiva Rimkuvienė | 6 |
Neorganinė ir analizinė chemija [MKS1037] | Milda Gumbytė | 6 |
A grupės dalykai | 14 |