Maisto kokybė ir sauga

Bakalauro ir vientisosios studijos
Žemės ūkio mokslai
Maisto kokybė ir sauga

Programos pristatymas

Maisto kokybė ir sauga – tai studijos norintiems kurti kokybiškus, didesnės pridėtinės vertės maisto produktus ir valdyti kokybės sistemas. Maisto kokybės ir saugos specialisto tikslas – vartotojui pasiekiamas sveikas, naudingas ir skanus maistas, laikantis maisto nešvaistymo principų. Tai sprendimų, užtikrinančių maisto žaliavų ir produktų kokybę bei saugą visoje maisto gamybos grandinėje, priėmimas, maisto saugos rizikos veiksnių analizavimas, prevencinių priemonių pritaikymas, užtikrinant reglamentuotą technologinių procesų vykdymą. Tai žinios, kaip sukurti naują, sveiką bei vartotojams patrauklų maisto produktą.

Raktiniai žodžiai

#sveikasmaistas #maistoproduktai #maistožaliavos #kokybė #maistinėvertė #skonis #gamyba #inovacijos #verslas #mokslas

main studijos image

Maistas yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, taip kaip miegas, poilsis, vanduo. Vienas iš svarbiausių Europos Sąjungos prioritetų yra maisto sauga ir kokybė.

Doc. dr. Jurgita Kulaitienė, programos dėstytoja

main studijos image

Ar kada nors susimąstėte, kokia svarbi mūsų gyvenimo dalis yra maistas? Tai – gyvybė, ilgas kelias nuo lauko iki stalo. Kryptingai rinkausi studijas, nes žinojau, kad tai mano kelionės pradžia. Kodėl? Nes maistas yra visuma. Kiekvieną, kurį nors kiek domina maisto kokybė, skatinu rinktis maisto studijas.

Miglė Navašinskaitė, absolventė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė

main studijos image

Studijuodami maisto kokybę ir saugą jaunuoliai įgauna teorinių žinių bei praktinės patirties ir, integravęsi į darbo rinką, sėkmingai kopia agro-maisto sektoriaus karjeros laiptais.

Prof. dr. Elvyra Jarienė, programos dėstytoja

Partneriai

main studijos image main studijos image main studijos image

Su partneriais glaudžiai bendradarbiaujama organizuojant meistriškumo pamokas, mokomąsias praktikas, projektines veiklas, edukacinius renginius. Partneriai prisideda prie studijų kokybės ir mokslo bazės infrastruktūros gerinimo, siūlo praktinio pritaikomumo baigiamųjų darbų temas, pažangiems studentams skiria motyvacines stipendijas, kuria darbo vietas.

Studijų programos planas

Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Bendroji mikrobiologija [MKS1038] Aurimas Krasauskas 4
Matematika ir informatika [AGR1004] Daiva Rimkuvienė 6
Neorganinė ir analizinė chemija [MKS1037] Milda Gumbytė 6
A grupės dalykai 14
Iš viso:
30
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Bendroji ir fizikinė chemija [MKS1057 ] Milda Gumbytė 5
Specialybės kalba [MKS1058] Agnė Bielinskienė 3
Žemdirbystės sistemos [MKS1039] Darija Jodaugienė 8
A grupės dalykai 14
Iš viso:
30
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Tvarios maisto sistemos [MKS2043] Živilė Tarasevičienė 4
Fizika [MKS2042] Saulius Mickevičius 6
Bendroji ekologija ir aplinkosauga [MKS2003] Anželika Dautartė 6
Augalinės maisto žaliavos [MKS2041] Audronė Žebrauskienė 6
A grupės dalykai 8
Iš viso:
30
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Augalų fiziologija [MKS2004] Viktorija Vaštakaitė-Kairienė 5
Funkcionalusis maistas [MKS2044] Elvyra Jarienė 4
Juslinė maisto produktų analizė [MKS2045] Živilė Tarasevičienė 3
Gyvūninės maisto žaliavos [MKS2009] Judita Černiauskienė 5
Maisto chemija [MKS3018] Aurelija Paulauskienė 5
A grupės dalykai 8
Iš viso:
30
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Biologiškai aktyvios maisto medžiagos [MKS4032] Živilė Tarasevičienė 4
Maisto produktų gamyba [MKS3046] Aurelija Paulauskienė 12
Maisto mikrobiologija ir toksikologija [MKS3044] Skaidrė Supronienė 4
Instrumentinė maisto produktų analizė [MKS3049] Živilė Tarasevičienė 4
Žaliavų ir maisto tyrimų metodologija [MKS3057] Aušra Marcinkevičienė 5
Iš viso:
29
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Profesinės veiklos praktika [MKS3016] Živilė Tarasevičienė 15
Maisto saugos ir kokybės valdymo sistemos [MKS3050] Jurgita Kulaitienė 8
Kursinis darbas (Inovatyvaus produkto kūrimas) [MKS3051] Nijolė Vaitkevičienė 5
Informacinės technologijos maisto sektoriuje [MKS3052] Audrius Zajančkauskas 3
Iš viso:
31
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Maisto žaliavų laikymas [MKS3014] Judita Černiauskienė 8
Gastronomijos mokslas [MKS4054] Aurelija Paulauskienė 5
Maisto žaliavų ir produktų perdirbimo ir sandėliavimo inžinerija [MKS4053] Egidijus Zvicevičius 10
Žmogaus mitybos fiziologija [MKS4055] Virginija Dulskienė 6
Iš viso:
29
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Maisto žaliavų biotechnologija [MKS3020] Aušra Blinstrubienė 6
Pakavimo medžiagos ir technologijos [MKS4029] Indrė Bagdonienė 4
Bakalauro baigiamasis darbas [BENBMKS01] Živilė Tarasevičienė 15
Maisto produktų kokybės vertinimas [MKS4056] Elvyra Jarienė 6
Iš viso:
31