Augalinių maisto žaliavų kokybė ir sauga
Programos pristatymas
Raktiniai žodžiai
#maistožaliavųkokybė #maistožaliavųsauga #kokybėsvaldymas #inovacijos #verslas #maistošvaistymas #klimatokaita #sveikataipalankusmaistas #maistomokslas #moksliniaityrimai

Magistrantūros studijų metu įgytas maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymo žinias sėkmingai taikau profesinėje veikloje. Tik suvokus visą maisto gamybos kelią galima profesionaliai spręsti maisto kokybės ir saugos problemas, nedarant žalos žmonėms ar juos supančiai aplinkai.
Vaida Stroputė, studentė, UAB „Baltic egg production“ vyresnioji laborantė

Studijų metai – svarbus laikotarpis gyvenime, leidęs ne tik įgyti žinių apie augalines maisto žaliavas, bet ir visapusiškai tobulėti kaip būsimai savo srities specialistei. Esu dėkinga už sutiktus bendraminčius bei suteiktas galimybes gerinti savo organizacinius ir komunikacinius įgūdžius komandoje.
Akvilė Sapronaitė, studentė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė

Maistas yra išteklius, galintis prisidėti sprendžiant aštriausias pasaulio problemas – klimato kaitos, aplinkos užterštumo, maisto švaistymo ir bado. Absolventai, baigę Augalinių maisto žaliavų kokybės ir saugos magistrantūros studijas galės reikšmingai prisidėti prie šių problemų sprendimo!
Doc. dr. Nijolė Vaitkevičienė, programos dėstytoja
Partneriai



Su partneriais glaudžiai bendradarbiaujama organizuojant meistriškumo pamokas, mokomąsias praktikas, projektines veiklas, edukacinius renginius. Partneriai prisideda prie studijų kokybės gerinimo, siūlo praktinio pritaikomumo baigiamųjų darbų temas, konsultuoja karjeros klausimais, kuria darbo vietas.
Studijų programos planas
Pavadinimas | Dėstytoja / dėstytojas | Kreditai |
Mokslinio tyrimo planavimas ir analizė [AMZKS5005] | Aušra Marcinkevičienė | 5 |
Augalinių maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymas [AMZKS5003] | Jurgita Kulaitienė | 7 |
Entreprenerystė ir inovacijos [AMZKS5012] | Jurgita Zaleckienė | 6 |
Augalinių maisto žaliavų chemija [AMZKS5002] | Aurelija Paulauskienė | 6 |
Agroekosistemos ir augalininkystės produkcijos kokybė [AMZKS5001] | Rimantas Velička | 7 |
Pavadinimas | Dėstytoja / dėstytojas | Kreditai |
Žiedinė ekonomika maisto sistemose [AMZKS5011] | Vladzė Vitunskienė | 6 |
Augalinių žaliavų cheminė sauga [AMZKS5007] | Elvyra Jarienė | 6 |
Mikrobiologinė augalinių maisto žaliavų tarša ir toksinai [AMZKS5008] | Skaidrė Supronienė | 6 |
Žmogaus ekologija ir aplinkos epidemiologija [AMZKS5009] | Virginija Dulskienė | 5 |
Augalinių maisto žaliavų kokybės vertinimo metodai [AMZKS5006] | Živilė Tarasevičienė | 6 |
Pavadinimas | Dėstytoja / dėstytojas | Kreditai |
Inovatyvus maisto produktų ir agro-maisto atliekų perdirbimas [AMZKS5013] | Živilė Tarasevičienė | 6 |
Vartotojų teisė ir švietimas [AMZKS6001] | Jurgita Kulaitienė | 6 |
Pasirenkami dalykai I | ||
Maistiniai alergenai [AMZKS6005] | Elvyra Jarienė | 6 |
Organinių junginių biodegradacija [AMZKS6007] | Valdas Paulauskas | 6 |
Augalų genetinės įvairovės didinimas biotechnologiniais metodais [AMZKS6002] | Aušra Blinstrubienė | 6 |
Nauji augalinės kilmės maisto produktai [AMZKS6006] | Elvyra Jarienė | 6 |
Karjeros valdymo modeliavimas [AMZKS5004] | Asta Raupelienė | 6 |
Maisto etika [AMZKS6010] | Jurgita Kulaitienė | 6 |
Pavadinimas | Dėstytoja / dėstytojas | Kreditai |
Magistro baigiamasis darbas [BENMAMZ01] | Elvyra Jarienė | 30 |