VDU bendradarbiaus su Korėjos universitetu

1498

Tarptautiškiausias Lietuvoje Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) plečia bendradarbiavimą su Azijos švietimo institucijomis – liepos pabaigoje VDU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Korėjos universitetu, lyderiaujančiu ne tik savo šalyje, bet ir patenkančiu tarp 100 geriausiųjų pasaulyje. Apsilankę svečiai iš Pietų Korėjos aptarė studentų ir dėstytojų mainų galimybes, jungtinių studijų programų organizavimą, bendrų mokslo projektų rengimą.

Pasak VDU tarptautinių ryšių prorektorės prof. Inetos Dabašinskienės, ryšiai su partneriais Rytų Azijos regione yra vieni iš svarbiausių universitetui, ypač todėl, kad šios šalys skiria didelį dėmesį mokslo kokybei. EBPO duomenimis, Pietų Korėja yra viena iš lyderių pasaulyje pagal moksliniams tyrimams ir plėtrai skirtą BVP dalį.

„Partnerystės suteikia ne tik patirtį, bet ir galimybę mokytis vieniems iš kitų. Tikimės daug pasimokyti iš Korėjos – norime būti šalia lyderių, kurie tiek daug investuoja į mokslą“, – paaiškina prof. I. Dabašinskienė.

VDU jau šešiolika metų bendradarbiauja su Pietų Korėjos aukštosiomis mokyklomis – iš viso net su 12 partnerių, tarp kurių yra Seulo nacionalinis universitetas, lyderiaujantis šalyje tarp valstybinių švietimo institucijų, ir Korėjos universitetas, laikomas geriausiu tarp privačių. Praėjusių metų pabaigoje VDU atstovai lankėsi Rytų Azijoje ir sustiprino ryšius su pagrindiniais regiono universitetais, patenkančiais tarp 100 geriausių pasaulyje pagal tarptautinį QS reitingą.

„Mums didelė garbė, kad apsilankėte mūsų universitete Korėjoje. Norėtume artimiau bendradarbiauti – keistis studentais, siūlyti stipendijas, drauge rengti mokslo projektus bei įkurti jungtines laboratorijas“, – vizito Lietuvoje metu pažymėjo Korėjos universiteto prezidentas, profesorius Jaeho Yeom. VDU rektorius ir kiti universiteto atstovai svečiams iš Azijos pristatė Lietuvos švietimo sistemą, VDU vykdomas studijas ir mokslo tyrimus.

„Labai džiaugiuosi, kad vis daugiau Korėjos universitetų bendradarbiauja su VDU – vis daugiau korėjiečių atvyksta į Lietuvą mokytis ir įgyti patirties, o lietuviai savo ruožtu gali apsilankyti ir pažinti Korėją“, – sako VDU Kultūrų studijų katedros vizituojanti dėstytoja dr. Yuree Kim.

Rudenį VDU duris atvers Karaliaus Sedžiongo institutas, kuriame studentams ir visuomenei bus siūlomi korėjiečių kalbos kursai, paskaitos apie kultūrą, organizuojami įvairūs renginiai. Šiuo metu VDU yra vienintelis universitetas Lietuvoje, siūlantis korėjistikos specialybę.

Nuo pat atkūrimo VDU skiria išskirtinį dėmesį tarptautiškumui: universitetas turi partnerius daugiau nei 50 pasaulio valstybių, jame kasmet studijuoja šimtai studentų iš užsienio, dėsto užsienio profesoriai, vykdomos jungtinės studijų programos su Italijos, Vokietijos, Švedijos ir kitų valstybių universitetais. Daugiau nei 500 kursų dėstoma anglų kalba, visiems studentams prieinama galimybė studijuoti net 30 užsienio kalbų. Pasauliniame QS universitetų reitinge bei žurnalo „Reitingai“ organizuotame reitinge VDU išlieka lyderiu Lietuvoje pagal tarptautiškumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rodyti visus komentarus