Tvarus ir mikologinį užterštumą mažinantis morkų ir žieminių kviečių grūdų apdorojimas ozonuotu vandeniu

  • VardasSimona
  • PavardėPaulikienė
  • Vadovasprof. habil. dr. Algirdas Raila
  • Data2020-09-11
  • KryptisAplinkos inžinerija

Anotacija

Darbo tikslas – ištirti ozonuoto vandens poveikį morkų ir žieminių kviečių grūdų mikologiniam užterštumui, nustatant jų poveikį kokybiniams rodikliams ir saugaus išsilaikymo trukmei pailginti bei įvertinti prekinio paruošimo procesų įtaką aplinkai. Tyrimo metu ištirta ozonuoto vandens naudojimo poveikis morkų ir žieminių kviečių grūdų prekinio paruošimo procese, optimizuojant jo koncentraciją ir apdorojimo trukmę. Nustatytos ozonuoto vandens taikymo galimybės šviežių morkų saugaus išsilaikymo trukmės prailginimui. Įvertintas šviežių morkų prekinio paruošimo procesuose įvestos ozono prevencinės priemonės efektyvumas, siekiant pagerinti šviežių morkų kokybę ir sumažinti jų bendruosius nuostolius bei neigiamą poveikį aplinkai, palyginti su įprastai naudojamais prekinio paruošimo procesais.

Išsamiau