„Comic Con Baltics“. Pranešimas „Artimųjų Rytų kultūrų vaizdavimas JAV filmų industrijoje“

LITEXPO, AVAKA salė (Laisvės pr. 5, Vilnius)

Rugsėjo 21-22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius) jau trečią kartą bus surengtas kultinis populiariosios kultūros renginys „Comic Con Baltics“. Čia diskusijose dalyvaus, pranešimus skaitys ir Vytauto Didžiojo universiteto atstovai.

Rugsėjo 21 d., 12 val., AVAKA salėje pranešimą „Artimųjų Rytų kultūrų vaizdavimas JAV filmų industrijoje“ pristatys VDU Regionistikos katedros profesorius, islamo tyrinėtojas, religijotyrininkas Egdūnas Račius.

Nuo aštuntojo dešimtmečio Holivudas susižavėjo Artimaisiais Rytais. Deja, ne iš gerosios pusės. Užuot atskleidus Artimųjų Rytų kultūrinio palikimo turtingumą bei spindesį, didžiausio Holivudo dėmesio sulaukdavo vadinamieji „blogiukai“ (skaityti – arabų, vėliau musulmonų, teroristai). Iš pradžių tai buvo palestiniečių teroristai, vėliau iraniečių, kuriuos pakeitė gausybė džihadistų. Šie personažai (labiau išgalvoti nei tikri) iškraipė Artimųjų Rytų kultūrų realybę, netgi sukarikatūrino juos taip, kad patys šio regiono gyventojai negali savęs atpažinti. Iki šiol tai buvo galingas įrankis, kuriuo amerikiečių kartos ir daugelis kitų tautų buvo supažindintos su iškreiptu Artimųjų Rytų įvaizdžiu kaip kažkuo itin pavojingu ir grasinančiu. Pranešime bus žvelgiama į tai, kaip šis įvaizdis yra kuriamas.

Daugiau informacijos

„Comic Con Baltics 2019“ programa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.