Maisto produktų ženklinimo reguliavimo aspektai
Author | Affiliation | |||
---|---|---|---|---|
Gražulienė, Erika | ||||
Date |
---|
2015 |
Maisto produktų ženklinimo reglamentavimo tema yra aktuali, kadangi 2014 m. gruodžio 13 d. su tam tikromis išimtimis įsigaliojo naujos maisto produktų ženklinimo nuostatos, įtvirtintos 2011 metų spalio 25 d. priimtu Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams. Maisto produktų ženklinimą apima tiek privaloma informacija: produkto bei gamintojo pavadinimas, produkto sudedamosios dalys, kiekis, tinkamumo vartoti terminas, specialios laikymo ir vartojimo sąlygos, papildomi užrašai apie naudotas chemines ir kitas pavojingas medžiagas ar genetiškai modifikuotus organizmus.
Food labelling regulations theme is relevant as since 2014. 13 of December with certain exceptions came into force the new food labelling provisions. Food labelling must include both information: product and manufacturer's name, ingredients, quantity, durability, storage and special conditions of use, additional notes on chemicals and other hazardous substances and genetically modified organisms. Bread gluten-free production facility followed Republic of Lithuania on Safety and Health Act, 2000, ensures worker safety and compliance with regulatory legislation requirements. Bread gluten-free employers to organize work and employees a statutory regulation of such conditions, including salaries, to encourage workers to comply with safety requirements.