Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/89649
Type of publication: Straipsnis recenzuojamoje Lietuvos tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed Lithuanian international conference proceedings (P1e)
Field of Science: Teisė / Law (S001)
Author(s): Gražulienė, Erika;Perkumienė, Dalia
Title: Maisto produktų ženklinimo reguliavimo aspektai
Other Title: Regulation of a food labelling in a bread gluten-free enterprise
Is part of: Šiuolaikinės teisės tendencijos tarptautinės teisės kontekste 2015 = Actualities of modern law in international context 2015 : tarptautinis mokslinis-praktinis seminaras, Kaunas, 2015 m. rugsėjo 16 d. : straipsnių rinkinys. Kaunas : Kauno kolegija, 2015
Extent: p. 40-47
Date: 2015
Keywords: Maisto produktai;Ženklinimas;Maisto produktų ženklinimo reglamentavimas;Vartotojas;Genetically modified organisms;Genetic engineering;Herring production company;Work safety
ISBN: 9789955274483
Abstract: Maisto produktų ženklinimo reglamentavimo tema yra aktuali, kadangi 2014 m. gruodžio 13 d. su tam tikromis išimtimis įsigaliojo naujos maisto produktų ženklinimo nuostatos, įtvirtintos 2011 metų spalio 25 d. priimtu Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams. Maisto produktų ženklinimą apima tiek privaloma informacija: produkto bei gamintojo pavadinimas, produkto sudedamosios dalys, kiekis, tinkamumo vartoti terminas, specialios laikymo ir vartojimo sąlygos, papildomi užrašai apie naudotas chemines ir kitas pavojingas medžiagas ar genetiškai modifikuotus organizmus
Food labelling regulations theme is relevant as since 2014. 13 of December with certain exceptions came into force the new food labelling provisions. Food labelling must include both information: product and manufacturer's name, ingredients, quantity, durability, storage and special conditions of use, additional notes on chemicals and other hazardous substances and genetically modified organisms. Bread gluten-free production facility followed Republic of Lithuania on Safety and Health Act, 2000, ensures worker safety and compliance with regulatory legislation requirements. Bread gluten-free employers to organize work and employees a statutory regulation of such conditions, including salaries, to encourage workers to comply with safety requirements
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/89649
Affiliation(s): Kauno kolegija
Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml6.8 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

42
checked on Jan 7, 2020

Download(s)

8
checked on Jan 7, 2020

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.