Antimicrobial activity of Mentha arvensis L. and Zingiber officinale R. essential oils
Author | Affiliation | |
---|---|---|
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. Veterinarijos akademija | LT | |
LT | ||
Bakutis, Bronius | Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. Veterinarijos akademija | LT |
Date |
---|
2011 |
Tyrimo tikslas – Mentha arvensis L. ir Zingiber officinale R. eterinių aliejų antimikrobinių savybių nustatymas, siekiant įvertinti jų tinkamumą mažinti gyvūnų aplinkos užterštumą mikroorganizmais. Mentha arvensis L. ir Zingiber officinale R. eteriniai aliejai testuoti naudojant Staphylococcus aureus Rosenbach, Enterococcus faecium Schleifer ir Kilpper-Bälz, Pseudomonas aeruginosa Migula, Escherichia coli Castellani ir Chalmers, Proteus mirabilis Hauser bakterijų kultūras, taip pat mieles Candida albicans Berkhout. Nustatytos minimalios tirtų eterinių aliejų slopinančios koncentracijos siekė nuo 0,1 iki 50,0 %. Eterinio aliejaus Mentha arvensis L. minimali slopinanti koncentracija siekė nuo 0,1 iki 0,8 % Proteus mirabilis Hauser ir Candida albicans Berkhout bakterijų kultūroms. Zingiber officinale R. eterinio aliejaus minimali slopinanti koncentracija siekė 50,0 % šioms bakterijų kultūroms: Staphylococcus aureus Rosenbach, Enterococcus faecium Schleifer ir Kilpper-Bälz, Pseudomonas aeruginosa Migula, Escherichia coli Castellani ir Chalmers, Proteus mirabilis Hauser ir Candida albicans Berkhout mielėms.
The aim of the study was to evaluate the antimicrobial effects of essential oils in vitro for a possible application to reduce the content of microorganisms in the air of animal farms. The essential oils Mentha arvensis L. and Zingiber officinale R. were screened against bacteria Staphylococcus aureus Rosenbach, Enterococcus faecium Schleifer and Kilpper-Bälz, Pseudomonas aeruginosa Migula, Escherichia coli Castellani and Chalmers, Proteus mirabilis Hauser and yeast Candida albicans Berkhout. The minimal inhibitory concentrations of the active essential oils were tested using broth dilution assay at concentrations ranging from 0.1–50.0%. The oils showed a wide spectrum of antibacterial activity: concentrations of 0.1–0.8% of Mentha arvensis L. reduced the total bacterial counts of Proteus mirabilis Hauser and Candida albicans Berkhout. The dilution method revealed that essential oil Zingiber officinale R. only at high bacteriocidal concentrations was able to stop the bacterial growth. Zingiber officinale R. at 50.0% completely inhibited the growth of Staphylococcus aureus Rosenbach, Enterococcus faecium Schleifer and Kilpper-Bälz, Pseudomonas aeruginosa Migula, Escherichia coli Castellani and Chalmers, Proteus mirabilis Hauser and yeast Candida albicans Berkhout.