Use this url to cite ETD: https://hdl.handle.net/20.500.12259/36436
Options
Nutritional value assessment of different soy beans genotypes screened via biotechnology methods
Field of Science
Biologija / Biology (N010)
Type of publication
type::text::thesis::master thesis
Title
Nutritional value assessment of different soy beans genotypes screened via biotechnology methods
Other Title
Skirtingų sojos pupelių genotipų mitybos vertinimas pagal biotechnologijos metodus
Author
Galiyeva, Aigerim |
Advisor
Extent
54 p.
Date Issued
2018-05-25
Abstract
The demand which the international shortage of food has created for cheaply produced and easily obtainable sources of all nutrients, and particularly of suitable proteins and fats, has directed attention to the new possibilities of the soybean. Besides its introduction into diabetic cookery, the soy bean has been recommended occasionally for use in infant feeding. The employment of the soybean for silage and as a hay crop in agriculture is better known. Owing to the richness of the bean in oil, the latter is extensively expressed for commercial uses, the press meal thereby becoming available as a fertilizer or latterly as a food product.
Tyrimo darbas susijęs su sojos pupelių, kaip pašarinių kultūrų, pranašumų nustatymu pagal jo botanines savybes. Per pastaruosius dešimtmečius sojos pupelių vartojimas pašarų ir maisto pramonėje ženkliai išaugo. Sojos miltų gamyba pasaulyje nuolat didėja. Būtų protinga čia paminėti, kad šiandieniniai sojos pupelės yra pagrindinis baltymų kiekis gyvūnų mityboje. Tačiau bendras sojos pupelių ir jų produktų naudojimas ir svarba, galbūt, viršija minėtus pagrindinius statistinius duomenis, nes daugybė įvairių sojų produktų tampa maisto ir maisto grandinės dalimi. Toks dominuojantis sojos pupelių ir jo produktų perdirbimo padėtis yra neabejotinai susijusi su jų aukšta kokybe, ypač baltymų ir jo amino rūgščių sudėties kokybe. Tinkamai apdorojus ar ekstrahuojant aliejų iš sėklų; baltymų frakcijos virškinamumas yra didelis, o aminorūgščių profilis papildo javų baltymą, kuris atitinka gyvūnų poreikius. Nepaisant to, neapdorotoje formoje sojos pupelės sudėtyje yra medžiagų, kurios gali labai pakenkti jų maistinei vertei - ne anksčiau kaip pablogėjo gyvūnų sveikata ir produktyvumas. Atsižvelgiant į situaciją, reikėtų paminėti, kad šiandien aktuali problema išspręsti auginimo problemas visuose regionuose.
Language
Anglų / English (en)
Defended
Taip / Yes
Access Rights
Atviroji prieiga / Open Access