Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/92454
Type of publication: Straipsnis recenzuojamoje Lietuvos konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed Lithuanian conference proceedings (P1f)
Field of Science: Vadyba / Management (S003)
Author(s): Kiaušienė, Ilona;Atkočiūnienė, Vilma;Vaznonienė, Gintarė
Title: Vietos maisto sistemos reikšmė vietovės vystymuisi
Other Title: The importance of the local food system for the development of local area
Is part of: Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumo stiprinimas : socialinio (bendruomeninio) verslo ir vietos maisto sistemų kūrimo gerosios praktikos pavyzdžiai : 8-oji mokslinė - praktinė konferencija : straipsnių rinkinys/ Aleksandro Stulginskio universitetas. Ekonomikos ir vadybos fakultetas. Akademija, 2018
Extent: p. 7-11
Date: 2018
Keywords: Vietos maisto sistema;vietos produkto charakteristikos;produktų suvartojimas;Local food system;characteristics of local food;consumption of products
Abstract: Lietuvoje sparčiai populiarėja vietos produktų vartojimas. Vietos produktas gaminamas vietoje ar regione ir parduodamas kuo arčiau vartotojų, o viena efektyviausių vietos produktų pateikimo vartotojams formų – vietos maisto sistemų kūrimas. Tyrimo tikslas – apibrėžti vietos maisto sistemos reikšmę vietovės vystymuisi. Atliktas tyrimas parodė, kad vietos produktai dažniausiai gaminami ir parduodami per trumpąsias maisto tiekimo grandines, kurios yra pagrindas vietos maisto sistemai kurti. Vietos maisto sistema yra kompleksinis ir gana sudėtingas reiškinys, kuris dažnai apibrėžiamas kaip paramos ir gyventojų saugumo užtikrinimo sistema. Lietuvoje kol kas nėra atliktų tyrimų, kurie parodytų vietos maisto sistemos reikšmę vietovių vystymuisi, tačiau apžvelgti užsienio šalyse atlikti tyrimai neleidžia abejoti vietos maisto sistemos svarba vietos bendruomenei
The consumption of local products is rapidly increasing in Lithuania. Local product is produced in local area or region and selling is as close as possible to consumers and one of the most effective form of presentation of local products to consumers is the creation of local food systems. The purpose of the research is to determine the local food system's importance for the development of the local area. Research has shown that local products are most often produced and marketed through short supply chains, which are the basis for the creation of a local food system. The local food system is a complex and rather complicated phenomenon, often defined as a system of support and security of the population. So far, no research has been carried out in Lithuania to show the importance of the local food system for the development of the local area, but surveys conducted in foreign countries do not call into question about the importance of the local food system for the local community
Internet: http://evf.asu.lt/wp-content/uploads/sites/4/2018/12/Konferencijosleidinys.pdf
http://evf.asu.lt/wp-content/uploads/sites/4/2018/12/Konferencijosleidinys.pdf
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.18 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

114
checked on Dec 11, 2020

Download(s)

28
checked on Dec 11, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.