Cheminių ir holistinių tyrimo metodų taikymas skirtingų žemės ūkio gamybos sistemų aviečių uogų (Lot. Rubus Subgen) veislių kokybės tyrimuose
Date |
---|
2018 |
Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama maisto, produktų kokybei. Tai sąlygoja ir naujas pirkėjų požiūris į maistą bei žmonių susirūpinimas didėjančia aplinkos tarša, o svarbiausia maisto kokybės įtaka sveikatai esant galimybei pasirinkti produktus iš didelės jų įvairovės bei gausos. Labai svarbu įsitikinti ar mūsų rinkose siūlomo maisto kokybė yra tikrai gera, todėl tikslui pasiekti tyrėme skirtingų žemės ūkio gamybos sistemų aviečių uogų kokybinius rodiklius taikant skirtingų tyrimo metodų statistinį patikimumą. Atliekant elektrocheminius skirtingų žemės ūkio gamybos sistemos aviečių uogų tyrimus nustatyta, kad energijos vertės P kitimui, nustatytas patikimas stiprus ryšys tarp dviejų rodiklių redokso potencialo ir savitojo elektrinio laidžio. Atlikti pirminiai biokristalizacijos metodo tyrimai ekologinės, nacionalinės ir įprastinės žemės ūkio gamybos sistemų aviečių uogų tyrimuose.
Attention to food quality in Lithuania has been growing recently. This has been caused by people's attitude towards food and their concerns about environmental health and, most importantly, food quality impact to national health, also there is big variety and range of different quality products. Therefore, it’s important to make sure, that the food quality is as good, as the market is offering, so to achieve our goal, we researched various agriculture system indexes for raspberries, applying different research method statistical reliability. Completing electrochemical various agriculture system indexes for raspberries, established, that energy value P varies, as well, reliable link between two indexes redox potential and electric conductivity. Primary biocrystalization method research for ecological, national and ordinary various agriculture system indexes for raspberries was made.