Elektrocheminių metodų galimybės morkų veislių kokybiniams rodikliams vertinti
Author | Affiliation | |
---|---|---|
LT |
Date |
---|
2017 |
Darbe tirtos UAB “Sodžiaus rytas‘‘ daržininkystės ūkyje auginamos „Nevis F1“, „Nipomo F1“ ir „Niland F1“ veislių valgomosios morkos (lot. Daucus carota var. Sativa). Morkų kokybė vertinta pagal elektrocheminius rodiklius ir pagal juos apskaičiuotą energijos vertę P. Pagal tirtus nacionalinės kokybės produktų kategorijos valgomųjų morkų ‘Nevis F1‘, ‘Nipomo F1‘, ‘Niland F1‘ ir ‘Newcastle F1‘ veislių elektrocheminius rodiklius esminių skirtumų. Apskaičiuota energijos vertė P visais atvejais skaitinės vertės mažesnės rudenį (skaitinės vertės svyruoja nuo 20,1 iki 23,2) ir didesnės pavasarį (skaitinės vertės svyruoja nuo 23,4 iki 28,9). Gauti skaičiavimai rodo, kad sandėliavimas mažina produkcijos naudingumą žmogaus organizmui.
The paper investigated UAB SODŽIAUS MORNING '' horticultural farm grown "Nevis F1, F1 Nipomo and Niland F1 varieties of edible carrots (Lot. Daucus carota var. Sativa). Carrots rated by electrochemical characteristics and according to the estimated value of the power P. According to the surveyed national product quality category carrots Nevis F1, F1 Nipomo, Niland F1 and Newcastle F1veislių electrochemical indicators of significant differences. The estimated value of the power P in all cases, the numerical values fall below (numerical values ranging from 20.1 to 23.2) and above the spring (numerical values ranging from 23.4 to 28.9). Get estimates show that storage lowers the production efficiency of the human body.