Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/90715
Type of publication: Straipsnis mokslo-populiarinimo leidinyje / Article in popular science editions (S6)
Field of Science: Energetika ir termoinžinerija / Energetics and thermal engineering (T006)
Author(s): Kartavičius, Saulius;Zvicevičius, Egidijus
Title: Drėgmės mainų šachtinėje grūdų džiovykloje tyrimai
Other Title: Reasearch of moisture exchange at grain dryer
Is part of: Agroinžinerija ir energetika : ASU Žemės ūkio inžinerijos fakulteto mokslo populiarinimo ir gamybos žurnalas. , 2017, Nr. 22
Extent: p. 158-162
Date: 2017
Abstract: Grūdų paruošimas saugojimui – džiovinimas yra vienas populiariausių ir imliausių energijai procesų visoje grūdų auginimo technologijoje. Straipsnyje tiriamas kviečių grūdų džiovinimo procesas šachtinėje džiovykloje, analizuojant grūdų drėgnio, įtekančio į džiovyklą ir ištekančio iš džiovyklos džioviklio temperatūros bei santykinio drėgnio kitimo dinamiką. Tyrimams naudoti 17,8±0,62–21,5±0,59% pradinio drėgnio grūdai, kurių džiovinimas truko nuo 4 iki 7 valandų. Džiovinimo periodo metu iš grūdų buvo išgarinta 85,7±4,38%, o aušinimo periode – 14,27± 3,85% visos reikalingos pašalinti drėgmės. Tyrimai parodė, kad per grūdų sluoksnį pratekėjusio džioviklio absoliutinis drėgnis didžiausią reikšmę pasiekė praėjus vidutiniškai 40% džiovinimo periodo trukmės. Tuo metu ištekančio džioviklio temperatūra džiovinimo periodo metu nuosekliai kilo artėdama prie įtekančio džioviklio temperatūros
Preparing grain for storage after harvesting-cleaning and drying is one of most energy consuming process in the whole production growing technology. In the article is analyzed the process of wheat drying. In order to study the process of drying, we were analyzing the parameters of relative humidity and temperature of air which was drying grains, when grain moisture was changed 17.8±0.62–21.5±0.59%,. It was found that the grain moisture content increased from 17.8 ± 0.62% to 21.5 ±0.59 %, the drying period, duration was from 4 hours to 7 hours. During the drying period of the grain has been removed 85.73±4.38%, and the co-oling period of time – eliminated 14.27± 3.85% of the total needed to remove moisture. Studies shown that during the grain flowing layer drier absolute humidity reaches a maximum value after an 40% of the length of the drying period. Alternatively, the temperature of the desiccant drying period consistently rising and approaching the temperature of the desiccant
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/90715
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml5.87 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

44
checked on Jan 6, 2020

Download(s)

6
checked on Jan 6, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.