Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/90619
Type of publication: Straipsnis nerecenzuojamoje Lietuvos konferencijos medžiagoje / Article in non-peer-reviewed Lithuanian conference proceedings (P2c)
Field of Science: Ekologija ir aplinkotyra / Ecology and environmental sciences (N012)
Author(s): Andrijauskienė, Vesta
Title: Ekologinės žemės ūkio gamybos daržovių asortimento kainų dinamika 2014–2016 m
Other Title: Organic agricultural production assortment of vegetables price dynamics in 2014-2016 m
Is part of: Jaunasis mokslininkas 2017 [elektroninis išteklius] : studentų mokslinė konferencija : Miškų ir ekologijos fakulteto kuruojamų mokslinių sekcijų straipsnių rinkinys / Aleksandro Stulginskio universitetas. Akademija, 2017
Extent: p. 181-184
Date: 2017
Keywords: Rinka;ekologiški produktai;įprastinė gamyba;importas;daržovės;bulvės;Market;organic vegetables;regular production;import;vegetables and potatoes
Abstract: Straipsnyje analizuojama Lietuvos ekologiškų daržovių kainų dinamika 2014–2016 metais. Atlikta ekologiškų ir įprastinių daržovių (bulvės, morkos, kopūstai, svogūnai) kainų palyginamoji analizė, taip pat atlikta lietuviškų ir importuojamų daržovių palyginamoji analizė ir įvertintos ekologiškų bulvių ir daržovių kainų dinamikos tendencijos. Atlikus tyrimus nustatyta, kad ekologiškų importuotų daržovių ir bulvių kainos didesnės negu lietuviškų. Mažiausi kainų skirtumai tarp ekologiškų ir įprastinių kopūstų, didžiausi – tarp skirtingų žemės ūkio gamybos svogūnų ir morkų
The article analyzes the Lithuanian organic vegetables price dynamics in 2014 - 2016 year period. There is made comparative analysis of prices of organic and conventional vegetables (carrots, cabbages, onions) also performed comparative price analysis of imported and Lithuanian vegetables. Made price fluctuation assessment of organic potatoes and vegetables. Studies show that imported organic vegetable and potato prices are higher than Lithuanian. The smallest price differences between organic and conventional cabbage, maximum - between different agricultural production of onions and carrots
Internet: http://mef.asu.lt/wp-content/uploads/sites/5/2015/02/Jaunasis-mokslininkas-2017-MEF-straipsniu-rinkinys.pdf
http://mef.asu.lt/wp-content/uploads/sites/5/2015/02/Jaunasis-mokslininkas-2017-MEF-straipsniu-rinkinys.pdf
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml6.34 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

64
checked on Dec 10, 2020

Download(s)

16
checked on Dec 10, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.