Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/89460
Type of publication: Straipsnis recenzuojamoje Lietuvos tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed Lithuanian international conference proceedings (P1e)
Field of Science: Ekologija ir aplinkotyra / Ecology and environmental sciences (N012)
Author(s): Jarienė, Elvyra;Danilčenko, Honorata;Levickienė, Dovilė;Žaldarienė, Sandra;Paskevič, Pavel;Danil, Dubar
Title: Topinambai (Helianthus tuberosus L.) ir baltasis šilkmedis (Morus alba L.) − draugiškumas tvariai aplinkai
Other Title: Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) and white mulberry (Morus alba L.) – friendliness for sustainable environment
Is part of: Žmogaus ir gamtos sauga 2016 : 22-osios tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos medžiaga = Human and nature safety 2016 : proceedings of the 22nd international scientific-practice conference / Aleksandro Stulginskio universitetas, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba, Lietuvos mokslų akademija. Akademija, 2016
Extent: p. 167-170
Date: 2016
Keywords: Šilkmedžio lapai;Topinambų gumbai;Cheminė sudėtis;Mulberry leaves;Jerusalem artichoke;Biochemical compound
Abstract: Pastaraisiais metais ekologinės gamybos žemės ūkio produkcija sulaukia didelio vartotojų susidomėjimo. Ekologinė gamyba tai ne tik saugūs ir aukštos kokybės maisto produktai, bet ir aplinkosauginis ūkininkavimas, kuris sukuria pusiausvyrą tarp žemės ūkio gamybos ir darnios kaimiškosios aplinkos išsaugojimo. Panaudojus tyrimo rezultatus, buvo atlikta lyginamoji analizė ir pateikta apibendrinta rekomenduojamoji išvada, kurios Lietuvos sąlygomis ekologiškai išaugintos netradicinės veislės topinambų (Helianthus tuberosus L.) gumbų ir baltojo šilkmedžio (Morus albus L.) lapų cheminė sudėtis yra vertingesnė naujai gaminamų maisto produktų kūrimui
Organic production of agricultural products attract a lot of consumer interest in recent years. Organic production is not only safe and high quality food products, but also in sustainable farming, which creates a balance between agricultural production and sustainable rural environment conservation. Using the results, it was a comparative analysis and summarizes the recommended procedure for finding varieties of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers and white mulberry (Morus alba L.) leaves the chemical composition of the valuable new food products development
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/89460
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.52 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record

Page view(s)

30
checked on Oct 1, 2019

Download(s)

4
checked on Oct 1, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.