Topinambai (Helianthus tuberosus L.) ir baltasis šilkmedis (Morus alba L.) − draugiškumas tvariai aplinkai
Author | Affiliation | |
---|---|---|
LT | ||
LT | ||
LT | ||
LT | ||
Paskevič, Pavel | Valstybinė mokslo įstaiga „Centrinis botanikos sodas” | LT |
Date |
---|
2016 |
Pastaraisiais metais ekologinės gamybos žemės ūkio produkcija sulaukia didelio vartotojų susidomėjimo. Ekologinė gamyba tai ne tik saugūs ir aukštos kokybės maisto produktai, bet ir aplinkosauginis ūkininkavimas, kuris sukuria pusiausvyrą tarp žemės ūkio gamybos ir darnios kaimiškosios aplinkos išsaugojimo. Panaudojus tyrimo rezultatus, buvo atlikta lyginamoji analizė ir pateikta apibendrinta rekomenduojamoji išvada, kurios Lietuvos sąlygomis ekologiškai išaugintos netradicinės veislės topinambų (Helianthus tuberosus L.) gumbų ir baltojo šilkmedžio (Morus albus L.) lapų cheminė sudėtis yra vertingesnė naujai gaminamų maisto produktų kūrimui.
Organic production of agricultural products attract a lot of consumer interest in recent years. Organic production is not only safe and high quality food products, but also in sustainable farming, which creates a balance between agricultural production and sustainable rural environment conservation. Using the results, it was a comparative analysis and summarizes the recommended procedure for finding varieties of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers and white mulberry (Morus alba L.) leaves the chemical composition of the valuable new food products development.