Elektrocheminių tyrimo metodų taikymas skirtingų žemės ūkio gamybos sistemų burokėlių kokybės tyrimuose
Author | Affiliation | |
---|---|---|
LT |
Date |
---|
2015 |
Ekologinė gamyba – bendra ūkio valdymo ir maisto produktų gamybos sistema, apimanti geriausią aplinkosaugos praktiką, didelę biologinę įvairovę, gamtos išteklių išsaugojimą, aukštų gyvūnų gerovės standartų taikymą ir gamybos būdą. Ekologinės gamybos metodas vaidina dvigubą vaidmenį visuomenėje: taip sukuriama specifinė rinka, tenkinanti vartotojų paklausą ekologiškiems produktams, taip pat teikiama nauda visuomenei, prisidedant prie aplinkos apsaugos, gyvūnų gerovės ir kaimo plėtros. Ištirtos burokėlių elektrocheminės charakteristikos, kuriomis remiantis įvertinta burokėlių šakniavaisių kokybė ir tinkamumas žmogaus organizmui. Nustatyta, kad pagal elektrocheminius burokėlių kokybės rodiklius tinkamiausi žmogaus organizmui yra ‘Egyptic plat round’ ekologiškosiomis auginimo technologijomis užauginti burokėlių šakniavaisiai.
Organic production - the overall farm management and food production that combines best environmental practices, a high level of biodiversity, preservation of natural resources , high animal welfare standards and a production method. The organic production method thus plays a dual role in the society provides for a specific market responding to consumer demand for organic products, as well as the benefits to society, contributing to environmental protection, animal welfare and rural development . The electrochemical characteristics of beetroot have been investigated quality of beetroot. The results of scientific research showed, that beetroot ‘Egyptic plat round’ the best kind of tested beetroot for the humans by the electrochemical parameters.