Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/48943
Type of publication: research article
Type of publication (PDB): Straipsnis kituose recenzuojamuose leidiniuose / Article in other peer-reviewed editions (S5)
Field of Science: Botanika / Botany (N013)
Author(s): Bernatonienė, Jurga;Ragažinskienė, Ona;Bernatonienė, Rūta;Ivanauskas, Liudas
Title: Ežiuocito tinktūros gamybos technologija ir analizė
Other Title: Production technology and analysis of Echinocit tincture
Is part of: Biomedicina. Kaunas : Sveikatingumo ir medicinos centras., 2002, t. 2, nr. 2
Extent: p. 153-156
Date: 2002
Keywords: Ežiuolė, rausvažiedė;Vaisiai, erškėčių;Galeniniai preparatai;Fitofarmakoterapija;Technology, pharmaceutical;Plants, medicinal
Abstract: Šio darbo tikslas – iš rausvažiedžių ežiuolių žolės ir erškėčių vaisių paruošti etanolinės ištraukos gamybos technologiją, parinkti analizės metodus, nustatyti ištraukos stabilumą; pagamintai ištraukai suteikti pavadinimą; parengti ir patvirtinti farmakopėjos straipsnį. Eksperimentiniais tyrimais nustatyta, kad optimali etanolio koncentracija – 50 tūrio proc., rausvažiedžių ežiuolių žolės dalelių dydis – 2–4 mm, erškėčių vaisių – 0,5–1 mm, gamybos būdas – perkoliacija, ekstrakto ištekėjimo iš perkoliatoriaus greitis – 0,2 ml/min., brinkimo laikas – 6 valandos. Tinktūra standartizuota pagal cikoro rūgšties, askorbo rūgšties ir raugų kiekius, sausą likutį, santykinį tankį, lūžio rodiklį, etanolio koncentraciją. Atliktos kokybės reakcijos: raugams – su geležies amonio sulfato tirpalu (žalia spalva); askorbo rūgščiai – su vario tartrato reagentu (raudonos spalvos nuosėdos) ir su sidabro nitrato tirpalu (pilkos spalvos nuosėdos); hidroksicinamono rūgštys nustatytos spektrofotometriškai matuojant tinktūros tirpalo[...]
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/48943
Affiliation(s): Kauno medicinos universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml8.85 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

26
checked on Mar 30, 2021

Download(s)

9
checked on Mar 31, 2021

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.