Maisto priedų naudojimo produktuose įtaka prekės ženklo vertei : moterų ir vyrų požiūriu
Date |
---|
2012 |
Gyvename šiandieninėmis sąlygomis, kai rinka yra prisotinta įvairių maisto produktų, kurie skiriasi jų sudėtimi ir atstovaujamu prekės ženklu. Atsižvelgiant į tai, jog šiuo metu masiškai naudojami įvairūs sintetiniai maisto priedai (Lietuvoje leidžiamų yra 360), o kitose šalyse dar daugiau, pasaulio požiūriu mokslinių diskusijų erdvėje pradedama analizuoti jų įtaka prekės ženklo vertei, kas Lietuvos mokslinėse publikacijose nėra aptariama. Tai suponuoja analizuojamą probleminį klausimą, kokiu svoriu naudojami maisto priedai (žymimi E arba pilnu pavadinimu) įtakoja prekės ženklo vertę pirkėjui pagal lytį. Teorinių ir empirinių studijų kontekste rezultatų reikšmingumą apsprendžia tvarios šalies koncepcija, kurios kontekste svarbus įmonių įtraukimas siekti įmonių socialinės atsakomybės (ĮSA) sprendimų naudojamų maisto priedų gaminiuose požiūriu, stiprinant prekės ženklo vertę pirkėjui. Gauti tyrimo rezultatai nukreipti į gamintojų priežiūros institucijas ir gamintojus, siekiant didinti maisto produktų prekės ženklų vertę pirkėjui, svarbiausią dėmesį skiriant jų reputacijai/patikimumui gerinti, pasitelkiant visu pirma aiškius komunikavimo sprendimus.
Now we live under conditions when the market is saturated with a variety of foodstuffs - different in their composition and of various brand equity. Considering mass synthetic food additives now used in production (371 items are allowed in Lithuania alone, in other countries even more), the impact of them on the brand equity has become the matter of consideration among the world scientists. Lithuanian scientific publications do not embrace this scope of analysis. This problematic issue puts forward the urgency of analysis of the impact of the weight of the used food additives (marked by letter E or in a full name) on the product brand equity regarding the gender of the customer. In the context of theoretical and empirical studies, the significance of research results is determined by the conception of sustainable country, where corporate inclusion into corporate social responsibility (CSR) decisions on food additive use is extremely important, and that helps enhance the brand equity on the customer. The obtained results are designated to institutions of manufacture supervision and manufacturers themselves, with the aim of increasing the brand equity and reliability of foodstuffs regarding the customer, by paying utmost attention to clear communication decisions.