Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/32746
Type of publication: Straipsnis / Article
Author(s): Kmitė, Liuda
Title: Acculturation and adaptation among Lithuanian workers in Norway (a case study)
Other Title: Lietuvių darbuotojų akultūracija ir adaptacija Norvegijoje (atvejo tyrimas)
Is part of: OIKOS: lietuvių migracijos ir diasporos studijos, 2012, nr. 2(14), p. 9-22
Date: 2012
Abstract: Remiantis J. W. Berry (1997) dviejų dimensijų akultūracijos modeliu, straipsnyje analizuojamos lietuvių darbuotojų, gyvenančių Norvegijoje, Rogalando vietovėje, adaptacijos strategijos. Taikant šį akultūracijos modelį, laikomasi nuostatos, kad individas gali pasirinkti vieną iš akultūracijos strategijų: integraciją, asimiliaciją, separaciją arba neturėti jokių socialinių ryšių nė su viena tautine (etnine) grupe (marginalizacija). Taikant šį modelį laikomasi nuostatos, kad akultūracijai įtakos turi asmeninės savybės, tokios kaip socializacija ar gebėjimas įveikti stresą. Remiantis U. Schönpflug (2002), tautinis identitetas parodo akultūracijos dimensijas. Lietuvių darbuotojų tautinio identiteto raiška Norvegijoje tirta taikant M. B. Brewer (1991) išplėtotą optimalių skirtumų teoriją (optimal distinctiveness theory). M. B. Brewer (1991) teigia, kad subalansuoto etninio identiteto atveju egzistuoja vidutinio lygio asimiliacija, vidutinio stiprumo polinkis skirtis iš kitų savos etninės grupės narių ir vidutinio lygio įsiliejimas į savos tautinės grupės veiklą. Tyrime dalyvavo 44 lietuviai, gyvenantys Rogalando vietovėje, Norvegijoje.
Internet: https://eltalpykla.vdu.lt/1/32746
https://hdl.handle.net/20.500.12259/32746
Appears in Collections:OIKOS: lietuvių migracijos ir diasporos studijos 2012, nr. 2(14)

Files in This Item:
Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

38
checked on Jun 6, 2021

Download(s)

27
checked on Jun 6, 2021

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.