Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/113149
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorDanilčenko, Honorata-
dc.contributor.authorKolesnikaitė, Dovilė-
dc.date.accessioned2020-12-21T19:48:22Z-
dc.date.available2020-12-21T19:48:22Z-
dc.date.issued2017-05-23-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12259/113149-
dc.description.abstractDaiginti grūdai normalizuoja biocheminę ir energetinę pusiausvyrą žmogaus organizme (Oloyo R. A, 2004). Įrodyta, kad dygstančiuose grūduose/sėklose, palyginus su nedaigintais įvairių vitaminų kiekiai padidėja 100 – 600 % (Danilčenko, 2000). 2016 – 2017 metais Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto Žemės ūkio ir maisto mokslo instituto laboratorijoje buvo vykdomi maistui daiginamų valgomūjų lęšių (Lens culinaris L.), mėlynžiedžių liucernų (Medicago sativa L.) ir spindulinių pupuolių (Vigna radiata L.), drėkintų skirtingų savybių vandeniu, biocheminės sudėties, mikologinės taršos tyrimai ir kokybės vertinimas.lt
dc.description.abstractGerminated grains normalizes biochemical and energetic balance of the human body (Oloys R. A, 2004). It is proved that comparing sprouting grains with non-sprouted, various vitamins content increases from 100 to 600 % (Danilčenko, 2000). The research of lentils (Lens culinaris L.), alfalfa (Medicago sativa L.) and mung beans (Vigna radiata L.) sprouted seeds, irrigated by different water solutions, biochemical composition, mycological contamination and estimation of quality was carried in 2016 - 2017 year at the Alexander Stulginskis University of Agronomy, Faculty of Agriculture and Food Science Institute laboratory.en
dc.description.sponsorshipŽemės ūkio akademijalt
dc.description.sponsorshipVytauto Didžiojo universitetaslt
dc.format.extent51 p.-
dc.language.isolt-
dc.subjectmaistui daigintoslt
dc.subjectpupiniai augalai sėkloslt
dc.subjectfiltruotas vanduolt
dc.subjectbiokristalizacijalt
dc.subjectpatogenai.lt
dc.subjectsprouteden
dc.subjectlegume seeds for fooden
dc.subjectfiltered wateren
dc.subjectbiocrystallizationen
dc.subjectpathogens.en
dc.subject.otherAgronomija / Agronomy (A001)-
dc.titleVandens poveikis maistui daiginamų pupinių augalų sėklų kokybeilt
dc.title.alternativeThe water consumption sprouted bean seed qualityen
dc.typemaster thesis-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptŽemės ūkio akademija-
crisitem.author.deptAgronomijos fakultetas-
Appears in Collections:VDU, ASU ir LEU iki / until 2018
Files in This Item:
Show simple item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats


CORE Recommender

Page view(s)

14
checked on Jun 6, 2021

Download(s)

59
checked on Jun 6, 2021

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.