Vandens poveikis maistui daiginamų pupinių augalų sėklų kokybei
Daiginti grūdai normalizuoja biocheminę ir energetinę pusiausvyrą žmogaus organizme (Oloyo R. A, 2004). Įrodyta, kad dygstančiuose grūduose/sėklose, palyginus su nedaigintais įvairių vitaminų kiekiai padidėja 100 – 600 % (Danilčenko, 2000). 2016 – 2017 metais Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto Žemės ūkio ir maisto mokslo instituto laboratorijoje buvo vykdomi maistui daiginamų valgomūjų lęšių (Lens culinaris L.), mėlynžiedžių liucernų (Medicago sativa L.) ir spindulinių pupuolių (Vigna radiata L.), drėkintų skirtingų savybių vandeniu, biocheminės sudėties, mikologinės taršos tyrimai ir kokybės vertinimas.
Germinated grains normalizes biochemical and energetic balance of the human body (Oloys R. A, 2004). It is proved that comparing sprouting grains with non-sprouted, various vitamins content increases from 100 to 600 % (Danilčenko, 2000). The research of lentils (Lens culinaris L.), alfalfa (Medicago sativa L.) and mung beans (Vigna radiata L.) sprouted seeds, irrigated by different water solutions, biochemical composition, mycological contamination and estimation of quality was carried in 2016 - 2017 year at the Alexander Stulginskis University of Agronomy, Faculty of Agriculture and Food Science Institute laboratory.