Laikymo sąlygų įtaka šilauogių kokybiniams rodikliams
ʽPatriotʼ ir ʽDukeʼ veislių sodinių šilauogių uogos, neapdorotos ir padengtos valgоmais аpvalkalais uоgos, šešias savaites laikytos trijose skirtingos oro dujų sudėties kontroliuojamos atmosferos kamerose. Laikymo sąlygų ir apdorojimo įtaka išsilaikymui nustatyta, įvertinus natūraliuosius masės nuostolius, sausųjų medžiagų bei tirpių sausųjų medžiagų, askorbo rūgšties kiekio, pH, titruojamojo rūgštingumo pokyčius. Įvertintos šilauogių fizinės savybės, t.y. spalva ir tekstūra. Duomenys matematiškai – statistiškai įvertinti naudojantis programa STATISTICA 10.
The berries of Patriot and Duke varieties, non-treated but coated with edible coatings berries were stored in 3 different controlled atmosphere chambers for 6 weeks. The influence of storage conditions and processing was determined by assessing the loss of mass, dry matter content, soluble dry matter content, titratable acidity, pH, ascorbic acid. The evaluation of physical qualities of blueberries (colour and texture) was accomplished, as well. Research data were mathematically-statistically processed by applying software package STATISTICA 10.