Mėsos produktų paskirstymo grandinės organizavimas ir struktūra
Vasiliauskaitė, Jolanta |
Tyrimo objektas – žemės ūkio bendrovė „Delikatesas“ Tyrimo dalykas - mėsos produktų paskirstymo grandinė. Darbo tikslas – išanalizavus įmonės paskirstymo grandines ir jų organizavimo aspektus parengti mėsos produkcijos paskirstymo grandinės organizavimo modelį. Uždaviniai: 1. Remiantis įvairių užsienio ir Lietuvos mokslininkų nuomonėmis, išanalizuoti paskirstymo procesą, jo organizavimo etapus. 2. Paruošti paskirstymo grandinės organizavimo tyrimo metodiką. 3. Išanalizuoti ŽŪB „Delikatesas“ naudojamas paskirstymo grandines ir jų pasirinkimo motyvus. 4. Išsiaiškinti pagrindinius mėsos produktų paskirstymo grandinės sudarymo principus. 5. Sudaryti mėsos produktų paskirstymo grandinės organizavimo modelį. Tyrimo metodai – mokslinės literatūros analizė ir sintezė, loginis abstrahavimas, anketinė apklausa, struktūrizuoto interviu metodas, statistikos duomenų tyrimo metodas, asmeninis stebėjimas, duomenų grupavimas, analizavimas, vertinimas, sisteminimas, grafinis vaizdavimas.
The object of the research – Agricultural company „Delikatesas“ The subject of research – distribution chain of meat product The aim of the work – analyze the distribution chain of the meat product and prepare the model of distribution chain organization. The task oh research: 1. To study theoretical principles of the distribution chain organization. 2. Prepare a distribution chain of survey methodology. 3. To analyze agricultural company‘s „Delikatesas“ used distribution chains. 4. Figure out meat products, essential principles influencing the organization of the distribution chain. 5. Prepare a model of distribution chain of meat product organization. Methods of the research – scientific literature analysis and synthesis, logical abstract, sample survey, observation, structured interview, statistical data analysis, data – processing, data analysis, data estimations, graphical representations.