Bulvių masės mainai su aplinka
Plečiantis bulvių perdirbimui šalyje, bulvės auginamos daigiausia specializuotuose ūkiuose. Taikant pažangias technologijas išgaunami gausūs bulvių derliai. Šiuolaikinių produktų laikymo uždavinys – išlaikyti produkciją taip, kad nepablogėtų jų kokybė – maistinės, sėklinės ir technologinės savybės, ir išvengti didelių masės nuostolių. Norint išvengti masės nuostolių, reikalinga žinoti visą eilę produkto savybių, dėl kurių atsiranda masės nuostoliai, šio darbo tikslas – ištirti drėgmės netekties procesą laikant bulves. Šiam tikslui reikalinga nustatyti mechaninio pažeidžiamumo įtaką kvėpavimo intensyvumui ir ištirti drėgmės netekties procesą, priklausomai nuo produkto pažeidimo ir laikymo sąlygų. Tyrimo metu nustatėme, kad pažeistų bulvių kvėpavimo intensyvumas 12-50% didesnis už sveikų. Stacionariame laikymo režime masės nuostoliai priklauso nuo veiksnių apibrėžtų Daltono lygtyje: parcialinių slėgių skirtumo tarp produkto paviršiaus ir aplinkos oro, laikymo temperatūros ir garavimo paviršiaus. Esant kintamai laikymo temperatūrai pagrindinis veiksnys apibrėžiantis masės nuostolius – bulvių kvėpavimo intensyvumas.
The expansion of potato processing in the country, potatoes are grown in specialized farms daigiausia. The application of advanced technologies derive abundant potato yields. Modern products challenge - to maintain production in the aggravation of their quality - nutrients, seed and technological properties, and avoid excessive weight loss. To avoid weight loss, need to know the full range of product properties, which lead to weight loss, this goal - to investigate the moisture loss process in the storage of potatoes. This requires a set of mechanical influence on the vulnerability of the respiratory intensity and to investigate the moisture loss process, depending on the product, and infringement of the storage conditions. The study found that the damaged potato respiration intensity 12-50% greater than the whole. Fixed mass storage mode, the losses depend on the factors defined in equation Dalton: the partial pressure difference between the product surface and the ambient air, the storage temperature and the evaporation surface. In the case of variable storage temperature of the main factor defining the weight loss - potato breathing intensity.
Der Ausbau der Kartoffel-Verarbeitung auf dem Land, Kartoffeln werden in spezialisierten Betrieben daigiausia. Die Anwendung moderner Technologien ergeben sich reichlich Kartoffel-Erträge. Moderne Produkte Herausforderung - zur Aufrechterhaltung der Produktion in der Verschlimmerung ihrer Qualität - Nährstoffe, Saatgut und technologischen Eigenschaften und Vermeidung übermäßiger Gewichtsverlust. Um zu vermeiden, Gewichtsverlust, müssen wissen, das gesamte Spektrum der Produkt-Eigenschaften, die zu Gewichtsverlust, dieses Ziel - zu untersuchen, der Feuchtigkeitsverlust in der Lagerung von Kartoffeln. Dies erfordert eine Reihe von mechanischen Einfluss auf die Anfälligkeit der Atemwege und Intensität, um die Feuchtigkeit Verlust Prozess, je nach Produkt, und die Verletzung der Bedingungen für die Aufbewahrung. Die Studie fand heraus, dass die beschädigte Kartoffeln Atmung Intensität 12-50% größer als das Ganze. Fester Massenspeicher-Modus, die Verluste auf die Faktoren, die in Gleichung Dalton: Partialdruck Differenz zwischen dem Produkt und der Oberfläche der Luft, die Lagertemperatur und die Verdampfung Oberfläche. Im Falle der variablen Lagertemperatur von den wichtigsten Faktor zur Definition der Gewichtsverlust - Kartoffel-Atmung Intensität.