Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/36436
Type of publication: master thesis
Field of Science: Biologija / Biology (N010)
Author(s): Galiyeva, Aigerim
Supervisor: Iskakov, Ayup
Title: Nutritional value assessment of different soy beans genotypes screened via biotechnology methods
Other Title: Skirtingų sojos pupelių genotipų mitybos vertinimas pagal biotechnologijos metodus
Extent: 54 p.
Date: 25-May-2018
Event: Vytauto Didžiojo universitetas. Gamtos mokslų fakultetas. Biologijos katedra
Keywords: Soy;Soybeans;Genotypes;Nutritional assesment
Abstract: The demand which the international shortage of food has created for cheaply produced and easily obtainable sources of all nutrients, and particularly of suitable proteins and fats, has directed attention to the new possibilities of the soybean. Besides its introduction into diabetic cookery, the soy bean has been recommended occasionally for use in infant feeding. The employment of the soybean for silage and as a hay crop in agriculture is better known. Owing to the richness of the bean in oil, the latter is extensively expressed for commercial uses, the press meal thereby becoming available as a fertilizer or latterly as a food product.
Tyrimo darbas susijęs su sojos pupelių, kaip pašarinių kultūrų, pranašumų nustatymu pagal jo botanines savybes. Per pastaruosius dešimtmečius sojos pupelių vartojimas pašarų ir maisto pramonėje ženkliai išaugo. Sojos miltų gamyba pasaulyje nuolat didėja. Būtų protinga čia paminėti, kad šiandieniniai sojos pupelės yra pagrindinis baltymų kiekis gyvūnų mityboje. Tačiau bendras sojos pupelių ir jų produktų naudojimas ir svarba, galbūt, viršija minėtus pagrindinius statistinius duomenis, nes daugybė įvairių sojų produktų tampa maisto ir maisto grandinės dalimi. Toks dominuojantis sojos pupelių ir jo produktų perdirbimo padėtis yra neabejotinai susijusi su jų aukšta kokybe, ypač baltymų ir jo amino rūgščių sudėties kokybe. Tinkamai apdorojus ar ekstrahuojant aliejų iš sėklų; baltymų frakcijos virškinamumas yra didelis, o aminorūgščių profilis papildo javų baltymą, kuris atitinka gyvūnų poreikius. Nepaisant to, neapdorotoje formoje sojos pupelės sudėtyje yra medžiagų, kurios gali labai pakenkti jų maistinei vertei - ne anksčiau kaip pablogėjo gyvūnų sveikata ir produktyvumas. Atsižvelgiant į situaciją, reikėtų paminėti, kad šiandien aktuali problema išspręsti auginimo problemas visuose regionuose.
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/36436
Appears in Collections:2018 m. (GMF mag.)

Files in This Item:
aigerim_galiyeva_md.pdf1.18 MBAdobe PDF   Restricted AccessView/Open

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Page view(s)

138
checked on Sep 6, 2020

Download(s)

12
checked on Sep 6, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.