Skirtingų veislių raugintų burokėlių šakniavaisių kokybė
Šimčikė, Jovita |
Tyrimo atlikimo vieta: Tyrimai atlikti 2018 – 2019 metais, Vytauto didžiojo universiteto, Žemės ūkio akademijos Žemės ūkio ir maisto mokslų instituto Maisto žaliavų agronominių ir zootechninių tyrimų ir Maisto žaliavų laboratorijose.
Tyrimo objektas: Trijų skirtingų veislių 'Kosak' , 'Bona' , 'Bikores' burokėlių šakniavaisiai.
Tyrimo tikslas – įvertinti ir palyginti skirtingų veislių šviežių ir raugintų burokėlių šakniavaisių kokybę laikymo metu.
Tyrimo uždaviniai:
- Ištirti ir palyginti skirtingų veislių šviežių burokėlių šakniavaisių cheminę sudėtį.
- Ištirti ir palyginti raugintų burokėlių šakniavaisių cheminę sudėtį laikymo metu.
- Ištirti ir palyginti skirtingų veislių raugintų burokėlių šakniavaisių spalvą.
Place of research : The research was carried out in 2018-2019 in the Laboratory of Agronomic and Zootechnical Research of Food Raw Materials and Food Raw Materials Laboratories at the Institute of Agricultural and Food Sciences of Vytautas Magnus University. Research object: three different varieties of beetroots: 'Kosak' , 'Bona' , 'Bikores' . Research aim: to evaluate and compare the quality of different varieties of fresh and pickled beetroots during storage. Objectives :
- To study and compare the chemical composition of fresh beetroots in different varieties.
- To study and compare the chemical composition of pickled beetroots during storage.
- To study and compare the color of pickled beetroots in different varieties.