Pakuotės. Higienos vadyba gaminant maisto gaminių pakuotes. Reikalavimai
No | Subject |
---|---|
67.020 | Maisto pramonės procesai |
55.020 | Prekių pakavimas ir skirstymas. Bendrieji dalykai |
Šiame Europos standarte apibrėžiami maisto pakuočių gamintojų ir tiekėjų higienos vadybos sistemos reikalavimai, įskaitant laikymą sandėliuose ir gabenimą. Vadovaudamasi šiuo Europos standartu organizacija gali: – planuoti, projektuoti, įgyvendinti, valdyti, prižiūrėti ir atnaujinti pavojaus analizės ir rizikos įvertinimo sistemą, kuri užtikrintų maisto pakuočių medžiagų, atitinkančių higienos reikalavimus, gamybą; – įrodyti atitiktį suderintiems su klientais higienos reikalavimams; – įrodyti sistemos rezultatyvumą; – padėti maisto gamintojams įrodyti, kad jie laikosi maisto ir pakuočių saugos reglamentų; – užtikrinti, kad ji laikosi valstybės nustatytos higienos politikos; – įrodyti kitoms suinteresuotosioms šalims, kad šios politikos laikomasi; – siekti, kad jos maisto pakuočių higienos vadybos sistemą registruotų arba sertifikuotų išorinė organizacija. Šis Europos standartas gali būti taikomas visoms organizacijoms, siekiančioms įgyvendinti tinkamą ir efektyvią maisto pakuočių gamybos, įskaitant organizacijas, gaminančias ir tiekiančias pakuočių gamintojams medžiagas bei paslaugas, higienos vadybos sistemą. Pageidautina, kad šis Europos standartas būtų taikomas kartu su kokybės vadybos sistema, tokia kaip aprašyta EN ISO 9001. Šis Europos standartas gali būti taikomas ir kitiems gaminiams bei daiktams, kurie liečiasi su maistu, ir kitokių nei maistas gaminių pakuotėms
Document | Language | Pages |
---|---|---|
en | 16 | |
lt | 15 |