Maisto, pašarų ir vandens mikrobiologija. Mitybos terpių ruošimas, gamyba, laikymas ir veiksmingumo tyrimas (ISO 11133:2014, pataisyta 2014-11-01 versija)
No | Subject |
---|---|
07.100.30 | Maisto mikrobiologija |
Šiame tarptautiniame standarte apibrėžiami termini, susiję su mitybos terpių kokybės užtikrinimu, ir nurodomi mitybos terpių, skirtų maisto, pašarų ir mėginių iš maisto ar pašarų gamybos aplinkos, taip pat visų rūšių vandens, skirto vartojimui ar maisto gamybai, mikrobiologinei analizei, ruošimo reikalavimai. Šie reikalavimai taikomi visoms mitybos terpių, paruoštų naudoti laboratorijose, vykdančiose mikrobiologinius tyrimus, kategorijoms. Šiame tarptautiniame standarte taip pat nustatomi kriterijai ir aprašomi metodai mitybos terpių veiksmingumo tyrimui. Šis tarptautinis standartas taikomas tokiems gamintojams: – prekybos įmonėms, gaminančioms ir (arba) skirstančioms paruoštas naudoti ar pusiau paruoštas ištirpintas arba dehidratuotas terpes; – ne prekybos įmonėms, tiekiančioms terpes trečiosioms šalims; – mikrobiologijos laboratorijoms, ruošiančioms mitybos terpes savam naudojimui
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 102 | |
en | 102 |