Maisto grandinės mikrobiologija. Bendrieji mėginių ėmimo nuo paviršių metodai (ISO 18593:2018)
No | Subject |
---|---|
07.100.30 | Maisto mikrobiologija |
Šiame dokumente nurodomi bendrieji mėginių ėmimo metodai, naudojant kontaktines lėkšteles, tamponus ant lazdelės, kempinėles ir šluosteles maisto grandinės aplinkos paviršiams, kad būtų galima aptikti ir suskaičiuoti kultivuojamuosius mikroorganizmus, pvz., patogenines ar nepatogenines bakterijas arba mieles ir pelėsinius grybus. PASTABA Terminas aplinka reiškia bet kurį daiktą, kuris liečiasi su maisto produktu arba gali reprezentuoti užteršimo ar pakartotinio užteršimo šaltinį, pavyzdžiui, medžiaga, patalpos arba operatoriai. Šis dokumentas netaikomas valymo ir dezinfekavimo procedūrų validavimui. Šis dokumentas netaikomas maisto produktų žaliavos gamybos mėginių ėmimo metodams, kuriems taikomas ISO 13307. Skerdenų mėginių ėmimo metodai aprašyti ISO 17604. Norovirusų ir hepatito A virusų analizei skirtų mėginių ėmimo metodai aprašyti ISO 15216‐1. Šiame dokumente nėra patarimų dėl mėginių ėmimo dažnumo, mėginių ėmimo vietų skaičiaus arba būtinumo keisti mėginių ėmimo vietas, nes jos pasirenkamos kiekvienu atveju atskirai
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 16 | |
en | 13 |