Maisto perdirbimo mašinos. Tešlos maišytuvai. Saugos ir higienos reikalavimai
No | Subject |
---|---|
67.260 | Maisto pramonės įrenginiai ir įranga |
1.1 Šiame Europos standarte nurodyti saugos ir higienos reikalavimai, keliami tešlos maišytuvų su 5 l ir didesnės talpos, bet mažesnės kaip 500 l sukamaisiais kubilais projektavimui ir gamybai. Šie tešlos maišytuvai naudojami maisto pramonėje ir cechuose (konditerinės tešlos gamybos, kepimo, konditerijos ir kt.) tešlos gabalams iškočioti, susukti ir pailginti, maišytuvus naudojant atskirai arba linijoje. Į šias mašinas žaliavą galima tiekti rankiniu būdu arba mechaniškai. Šios mašinos kartais naudojamos kitose pramonės šakose (pvz., farmacijos pramonėje, chemijos pramonėje, poligrafijoje), tačiau su tokiais naudojimo atvejais susiję pavojai šiame standarte nenagrinėjami. Šiame dokumente nagrinėjami visi reikšmingieji pavojai, pavojingosios situacijos ir įvykiai, susiję su tešlos maišytuvų transportavimu, įrengimu, reguliavimu, eksploatavimu, valymu, technine priežiūra, išardymu, išmontavimu ir atidavimu į metalo laužą, kai jie naudojami kaip numatyta ir gamintojo numanomomis netinkamo naudojimo sąlygomis (žr. 4 skyrių). 1.2 Šiame Europos standarte nenagrinėjamos šios mašinos: – planetiniai maišytuvai (žr. EN 454); – nepertraukiamojo tiekimo mašinos; – maišytuvai su stacionariais vertikaliaisiais kubilais; – gamintojų kuriamos eksperimentinės ir bandomosios mašinos; – buitiniai prietaisai; – automatinio pakrovimo ir iškrovimo įtaisai. 1.3 Šis dokumentas netaikomas mašinoms, pagamintoms iki šio dokumento paskelbimo Europos standartu dienos
Document | Language | Pages |
---|---|---|
en | 45 |