Use this url to cite Standard: https://hdl.handle.net/20.500.12259/181655
Maistinis etilo alkoholis ir spiritiniai gėrimai. Priėmimo taisyklės ir analizės metodai
ID
618416
Reference
LST 1536:2004
Title
Maistinis etilo alkoholis ir spiritiniai gėrimai. Priėmimo taisyklės ir analizės metodai
Other Title
Ethyl alcohol and spirit drinks. Rules of accetance and methods of analysis
Contributor
Lietuvos standartizacijos departamentas
Date Issued
2004-06-11
Technical Committee
TK 11 Fermentacijos produktai (sustabdyta veikla)
Subject
No | Subject |
---|---|
67.160.10 | Alkoholiniai gėrimai |
Abstract
Šiame standarte pateikta maistinio etilo alkoholio (toliau – etilo alkoholio) ir spiritinių gėrimų:
- priėmimo taisyklės (žr. 2 skyrių);
- mėginių ėmimas (žr. 3 skyrių);
- etilo alkoholio koncentracijos nustatymas (žr. 4 skyrių);
- pripylimo pilnumo nustatymas (žr. 5 skyrių);
- juslinis įvertinimas (spalva, skaidrumas, skonis, kvapas) (žr. 6 skyrių);
- spektrofotometinis rektifikuoto etilo alkoholio skaidrumo įvertinimas (žr. 7 skyrių);
- bendrojo pašalinių organinių medžiagų kiekio nustatymas (žr. 8 skyrių);
- aldehidų kiekio nustatymas (žr. 9 skyrių);
- aukštesniųjų alkoholių nustatymas (žr. 10 skyrių);
- rūgščių kiekio nustatymas (žr. 11 skyrių);
- esterių kiekio nustatymas (žr. 12 skyrių);
- lakiųjų azoto bazių kiekio nustatymas (žr. 13 skyrių);
- metilo alkoholio kiekio nustatymas (žr. 14 skyrių);
- chromatografinis esterių, metilo alkoholio ir aukštesniųjų alkoholių kiekio nustatymas (žr. 15 skyrių);
- sausosios liekanos nustatymas (žr. 16 skyrių);
- kokybinis furfurolo nustatymas (žr. 17 skyrių);
- degtinės šarmingumo nustatymas (žr. 18 skyrių);
- bendrojo ekstrakto kiekio nustatymas (žr. 19 skyrių);
- spalvos nustatymas (žr. 20 skyrių);
- cukraus kiekio nustatymas (žr. 21 skyrių);
- geležies kiekio nustatymas (žr. 22 skyrių)
Document
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 58 |
Active
Ne / No
Valid Until
2015-01-29
Replaced by
Access Conditions
Prieiga tik registruotiems vartotojams / Access for registered users only
Date of Submission
2024-11-05