Žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinės valdymo gerinimas UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ pavyzdžiu
Markauskas, Marius |
Tyrimo objektas - žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinės valdymas UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ atveju. Tyrimo tikslas - pateikti žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinės valdymo gerinimo priemones UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ pavyzdžiu. Uždaviniai: 1. Aprašyti UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinės valdymą, atskleidžiant jo svarbą bei kylančias problemas. 2. Išnagrinėti teorinius tiekimo grandinės valdymo gerinimo aspektus. 3. Parengti tyrimo metodiką ir nustatyti esminius UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ tiekimo grandinės valdymo trūkumus. 4. Pateikti siūlymus UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinės valdymo tobulinimui, pagrindžiant jų naudą. Tyrimo metodai: literatūros apžvalga, antrinių duomenų analizė, stebėjimas, imitacinis modeliavimas, atvejo analizė. Tyrimo rezultatai: • pirmojoje darbo dalyje pristatoma UAB ,,Kėdainių konservų fabriko“ tiekimo grandinė, jos valdymas ir kylantys iššūkiai bei problemos, su kuriomis susiduria įmonė; • antrojoje darbo dalyje išanalizuoti literatūros šaltiniai nagrinėjantys tiekimo grandinę ir jos valdymo tobulinimo galimybes; • trečiojoje darbo dalyje detaliai nagrinėjamas hibridinis (Leagile) modelis, jo taikymo galimybės analizuojamos įmonės atveju; • Atlikus analizę, Įmonei siūloma taikyti Leagile modelio principus logistikos srityje. Taip pat rekomenduojama diegti išplėstinę WMS sistemą bei integruoti EDI su 3PL partneriais.
Research object – case of JSC ,,Kėdainių konservų fabrikas” management of agricultural and food products supply chain. Research aim – to suggest improvement tools for better management of supply chain of agricultural and food products of JSC ,,Kėdainių konservų fabrikas”. Objectives: 1. Describe JSC ,,Kėdainių konservų fabrikas” agricultural and food product sypply chain management, identifying the importance and main issues. 2. Analyze theoretical improvement aspects of supply chain management. 3. Prepare research approach and identify the main weakness of JSC ,,Kėdainių konservų fabrikas” supply chain management. 4. Prepare suggestions with reasoning for improvement of JSC,,Kėdainių konservų fabrikas“ agricultural and food product supply chain management. Research methods: literature review, secondary data analysis, research, simulation, case study. Research results: • in the first part of the thesis there are presented: supply chain of JSC ,,Kėdainių konservų fabrikas“, it‘s management and main issues that the Company is facing; • in the second part of the thesis literature sources related to supply chain and the improvement of it‘s management are analyzed; • in the third part there is analyzed hybrid (Leagile) model in detail, it’s application possibilities in the analyzed company; • the results of analysis suggest that the Company should apply Leagile model principles in logistics area. Also, extended WMS system with integrated EDI and 3PL vendor shall be implemented.