Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/88320
Type of publication: Straipsnis recenzuojamoje Lietuvos tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed Lithuanian international conference proceedings (P1e)
Field of Science: Ekologija ir aplinkotyra / Ecology and environmental sciences (N012)
Author(s): Kašėtienė, Neringa;Šileikienė, Daiva;Grigalavičienė, Ilona
Title: Holistinių tyrimo metodų taikymas išskirtinės kokybės produktų (IKP) morkų kokybės tyrimuose
Other Title: Holistic methods of application of extra quality farming production
Is part of: Žmogaus ir gamtos sauga 2015 : 21 tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos medžiaga = Human and nature safety 2015 : proceedings of the 21th international scientific-practice conference / Aleksandro Stulginskio universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos mokslų akademija. Akademija, 2015, D. 2
Extent: p. 72-75
Date: 2015
Keywords: Išskirtinės kokybės produktai;Sandėliavimas;Elektrocheminiai rodikliai;Biokristalizacija;Valgomosios morkos;Extra quality farming production;Warehousing;Electrochemical methods;Biocrystalllization;Daucus carota
Abstract: Darbo tikslui pasiekti tyrėme iškirtinės kokybės žemės ūkio produktų (morkų) kokybiniuis rodiklius. Atliekant elektrocheminius morkų tyrimus, nustatyta, kad visų tiriamų veislių morkose mažiausia produkto energijos vertė P yra žiemą. Sandėliavimo laikotarpiu šis rodiklis sumažėjo, o pavasarį pakilo. Maestro F1 veislės morkose nustatytas mažiausias energijos vertės kitimas viso sandėliavimo laikotarpiu, todėl galima teigti, kad pagal šį rodiklį Maestro F1 veislės morkos yra tinkamiausios žmogaus organizmui. Taip pat nustatytas ryšys tarp morkų energijos vertės ir elektrocheminių rodiklių. Atlikti pirminiai biokristalizacijos metodo tyrimai su skirtingų veislių morkomis
The work analyses quality indexes of extra quality farming products (carrots). It was determined while making elektrochemical carrots analyses that the lowest product energy value in all kinds of analysed carrots is in winter. This index increased in warehousing period, therefore product‘s suitability to a human body reduced. The lowest energy value change was determined in the carrots variety Maestro F1, therefore one can state that carrots variety Maestro F1 based on this index are the most appropriate to human body. The relationship between energy value P and electrochemical indexes. Research of biocrystallization of different varieties of carrots
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/88320
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.08 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record

Page view(s)

22
checked on Sep 30, 2019

Download(s)

4
checked on Sep 30, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.