Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/81505
Type of publication: Straipsnis kitose duomenų bazėse / Article in other databases (S4)
Field of Science: Vadyba / Management (S003)
Author(s): Lukauskas, Antanas;Markevičius, Pranas
Title: Maitinimo paslaugų kokybės analizė kaimiškose vietovėse Vakarų Lietuvoje
Other Title: Analysis of catering quality in rural territories of Western Lithuania
Is part of: Vadybos mokslas ir studijos - kaimo verslų ir jų infrastruktūros plėtrai = Management theory and studies for rural business and infrastructure development: mokslo darbai / Lietuvos žemės ūkio universitetas. Akademija., 2009, Vol. 16(1)
Extent: p. 82-87
Date: 2009
Keywords: Maitinimo paslauga;Maitinimo paslaugos pateikimo procesas;Kokybė;Paslaugos funkcinė ir techninė kokybė;Paslaugos suvokta kokybė;Catering service;Quality;Functional and technical quality of the service;Process of catering service provision;Realized quality of the service
Abstract: Šiandieninės paslaugų rinkos maitinimo paslaugų kokybės kaimiškose vietovėse analizė turi svarbią reikšmę formuojant įmonės konkurencingumą, klientų lojalumą, bei siekiant gerų veiklos rezultatų. Maitinimo paslaugų kokybė yra viena iš sąlygų formuojant įmonės konkurencinį pranašumą ir teigiamą įvaizdį. Straipsnyje įvertinta Vakarų Lietuvos kaimiškose vietovėse esančių įmonių maitinimo paslaugų kokybė funkciniais ir techniniais rodikliais. Maitinimo paslaugų vertinimas funkciniais ir techniniais rodikliais sudaro galimybes nustatyti kliento pasitenkinimo lygį paslauga. Remiantis atliktu tyrimu ir teorine analize sudarytas maitinimo paslaugų kokybės formavimo modelis
Under the current service sector situation, analysis of catering quality in rural territories has an important meaning to form enterprise competitiveness, customers' loyalty and good activity results. Purpose of the research: to examine catering quality in rural territories of Western Lithuania. The tasks formed: to examine the expected and realized technical and functional quality of catering services. Having carried out the research it has been established that consumers prefer higher quality catering services. Rapid customers' service, attentiveness and declaration of exceptional organization culture needs to be related with a proper food quality and image. Conformity of the expected and realized catering quality to the customers' anticipations for the loyal clients and provides competitive advantages in catering service market. Functional and technical quality of catering services is a system of the criteria the analysis of which helps to improve the process of catering provision and to strengthen competitive positions in the market
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/81505
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.06 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record

Page view(s)

20
checked on Sep 13, 2019

Download(s)

2
checked on Sep 13, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.