Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/36473
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributorVytauto Didžiojo universitetas. Gamtos mokslų fakultetas. Biologijos katedralt_LT
dc.contributor.advisorMaruska , Audrius
dc.contributor.authorShambharkar, Akash Chandrahas
dc.date.accessioned2018-05-18T13:37:03Z
dc.date.available2018-05-18T13:37:03Z
dc.date.issued2018-05-25
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12259/36473-
dc.description.abstractThe study was conducted to identify and determine the concentration of biologically active compounds in daily used spices. The spices contain various category of chemical compound which has a health benefits against the various types of chronic disease like cancer, Alzheimer, blood pressure, hyperlipidemia and most of the infection diseases. Comparative study of biological active components of different family spices namely garlic, cardamom, nutmeg and cinnamon were done. It collected from local market source and investigated with the help of different analytical techniques i.e. UVspectrophotometry, gas chromatograph, liquid chromatography etc. The obtained result investigation of these spices have shown that great source of biologically active compounds includes polyphenol, flavonoids, radical scavenger and essential oils, which is useful for medicinal purpose as well as in dietary.en_US
dc.description.abstractTyrimas buvo atliktas siekiant nustatyti biologiškai aktyvias medžiagas kasdien naudojamuose prieskoniuose. Prieskoniai turi įvairių cheminių junginių, naudingų sveikatai, veikiančių prieš įvairių tipų lėtine ligas, vėžinius susirgimus Alzheimerio ligą, kraujospūdį, hiperlipidemiją ir infekcines ligas. . Darbe atlikta lyginamoji analizė biologiškai aktyvių komponentų skirtinguose prieskoniuose t.y. česnake (Allium sativum, L), kardamone (tikrasis kardamonas), muskato riešute (kvapusis muskatmedis houtt), cinamone (Cinnamomum zeylanicum Nees). Žaliava isigyta iš vietinio prekybos tinklo ir tirta įvairiais analizės metodais , t.y. UV-spektrometrija, dujų chromatografija, skysčių chromatografija ir kt. Gauti rezultatai parodė, kad prieskoniai yra puikus biologiškai aktyvių junginių šaltinis, kuris apima polifenolius, flavonoidus, radikalus surišančius junginius ir eterinius aliejus, kurie yra naudingi medicinos tikslais, taip pat kaip maisto sudedamosios dalys.lt_LT
dc.format.extent72 p.
dc.language.isoenen_US
dc.rightsLaisvai prieinamas internete / Free accesslt_LT
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectGC-MSen_US
dc.subjectGC-FIDen_US
dc.subjectDPPHen_US
dc.subjectQUENCHERen_US
dc.subject.otherBiologija / Biology
dc.titleComparative analysis of biologically active compounds in everyday used spices – Allium Sativum L., Elettaria Cardamom L., Myristica Fragrans Houtt, Cinnamomum Zeylanicum Neeslt_LT
dc.title.alternativeBiologiškai aktyvių junginių palyginamoji analizė kasdien naudojamuose prieskoniuose - Allium Sativum, Elettaria Cardamomum, Myristica fragrans Houtt, Cinnamonum Zeylanicum Neesen_US
dc.typeMagistro darbas / Master thesis
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
Appears in Collections:2018 m. (GMF mag.)
Files in This Item:
Show simple item record

Page view(s)

60
checked on Nov 5, 2019

Download(s)

62
checked on Nov 5, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.