Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/103853
Type of publication: Straipsnis kitose duomenų bazėse / Article in other databases (S4)
Field of Science: Aplinkos inžinerija / Environmental engineering (T004)
Author(s): Marinyuk, Boris;Pushnov, Aleksandr;Jotautienė, Eglė;Pocius, Antanas
Title: Veiksnių, įtakojančių ekologiškai švarios šaldymo technologijos procesą, įvertinimas
Other Title: Determination of the factors influencing the eco-friedly freezing technology process
Is part of: Žemės ūkio inžinerija. , 2013, vol. 45, no. 2
Extent: p. 104-110
Date: 2013
Abstract: Tiek Lietuva, tiek ir Europos Sąjunga skiria didelį dėmesį maisto apsaugos ir sveikatos politikai. Žemės ūkyje neužtenka užauginti bei pagaminti produktus, juos reikia tinkamai paruošti bei išsaugoti, kad jie būtų reikiamos kokybės. Pastoviai brangstant laikymo įrangai bei energijai, ieškoma ekologiškų, energiją taupančių produktų laikymo būdų. Vienas iš jų yra vakuuminis užšaldymas. Straipsnyje išnagrinėta bei įvertinta veiksniai, įtakojantys ekologiškai švarios vakuuminio šaldymo technologijos procesą. Vandens lašelių užšaldymo tyrimui atlikti vakuume buvo sukonstruota speciali įranga. Šiam procesui aprašyti pasiūlytas analitinis metodas. Nustatyti svarbiausi veiksniai, kurie turi didelę įtaką užšaldymo procesui. Gauti teoriniai rezultatai patvirtino eksperimentinius rezultatus
Lithuania and the European Union are attached a great importance to food safety public health. Growing and producing products aren't enough in agriculture. They shou be properly prepared and maintained so that they have the required quality. It is looking t the product storage of eco-friendly and energy-efficient methods, because constantly increasing the prices of storage equipment and energy. One of them is a vacuum freezir.i method. The paper analyzed and evaluated the factors that influencing the cooling process & environmentally friendly vacuum technology. The special equipment for investigation t water droplets freezing under vacuum was designed. The analytical method is proposed to describe this process. The most important factors that have a significant influence on the reezing process were revealed. The theoretical results have a good agreement with the t xperimental results
Internet: https://www.vdu.lt/cris/bitstream/20.500.12259/103853/1/ISSN2345-0371_2013_V_45_N_2.PG_104-110.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12259/103853
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Agricultural engineering / Žemės ūkio inžinerija 2013, vol. 45, no. 2
Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.29 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.