Bičių duonelės antimikrobinių ir antioksidacinių savybių analizė


ES.jpg picture
Title
Bičių duonelės antimikrobinių ir antioksidacinių savybių analizė
Code
Nr. 09.3.3-LMT-K-712-10-0248
Coordinator / VDU Representative
Start Date
2018-10-01
Expected Completion
2019-04-30
Status
Vykdomas
Scope
Institucinis
Bičių duonelė yra vienas iš keleto bičių produktų, tačiau jos vartojimas nėra toks didelis, kaip medaus ir propolio. Propolio biologinis aktyvumas jau seniai pritaikytas daugelyje natūralios kilmės medikamentų, kremų ir kt. gamyboje. Bičių duonelė - biologiškai aktyvių medžiagų šaltinis, tačiau mokslinių tyrimų, naudojant šiuolaikinius instrumentinės analizės metodus ir mikrobiologinius metodus nėra daug. Bičių duonelės biologinis potencialas dar nėra pilnai atskleistas, nors panašu, kad ir ji gali turėti platų pritaikymą tiek natūralioje medicinoje, tiek maisto produktų ar papildų gamyboje. Šio darbo tikslas yra įvertinti lietuviškos bičių duonelės antimikrobinį ir antioksidacinį aktyvumą. Pagrindinis projekto uždavinys - įvertinti skirtinguose bitynuose surinktos bičių duonelės antibakterinį, antigrybelinį ir antioksidacinį aktyvumą mikrobiologiniais ir instrumentiniais metodais.
N - Gamtos mokslai / Natural Sciences
M - Medicinos ir sveikatos mokslai / Medical and health sciences
Loading... 22 0 1000 0 false